Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bazén - podložka pod nadzemní bazén

Od: frantík* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, může mi někdo poradit zda můžu místo speciální geotextilní podložky pod nadzemní bazén, použít starý, vyřazený, zátěžový koberec? Nebude mi trpět bazénová fólie tvorbou plísní?
Výrobci a prodejci bazénů samozřejmě píší, že kromně jejich podložky se nic jiného použít nedá. Má snad podložka, kromě toho že je vyrobena z umělého vlákna jako zmíněný koberec nějakou jinou speciální úpravu která zabrańuje tvorbě plísní. Děkuji za vaše reakce. S pozdravem frantík

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Já se pokusím odpovědět zcela prostě. Pokud vložíte peníz do bazénu a potřebného příslušenství, nesnažte se šetřit na tom, co tvoří základ pod tímto výdajem. Pokud by došlo díky šetrnosti k nějakým škodám, vše nad základem by vzalo asi za své. Nebo by se alespoň muselo znovu přebudovat a navíc pak vložit patřičný materiál. Je to asi jako otázka: Mám si brát boty, když bych moh do těch Prčic dojít ve fuseklích? Ponožky a asi i nohy by vzaly za své... ale příště bych určitě volil ty boty. Je to ale jenom moje reakce, frantíku. strejc :)
al bunda*

A já se k tomuhle názoru přidávám. Šetření na nepatřičném místě přináší další zbytečné náklady.

Skvělý den.

frantík*
hodnocení

Vážení pánové,
Vašich rad si nadmíru cením a zcela s Vámi souhlasím, že chodit bos je nesmysl. Přesto upřímě přiznám, že jsem očekával reakce více technicky zaměřené, případně zkušenosti na kterých se třeba i někdo spálil. Neberte to tak, že chci ušetřit nějakou tu tisícikorunu, spíše jsem chtěl využít koberec, který doma akorát překáží, ale je mi líto jej vyhodit. Takže ještě jednou děkuji za Vaše reakce a čekám, že snad bude někdo konkrétnější. S pozdravem frantík.
al bunda*

Dobrá, tedy ještě jednou. Pokud to není o úsporách, pak koberec vyhoďte, jelikož by mohl plesnivět a znehodnotit Vaše úsilí.

Případně jej rozřežte a použijte, jako pochůzí podložku na místa, kde se Vám tvoří bláto - jestliže je Vám líto ho vyhodit.

Skvělý den.

martik*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
nevsimejte si jich, my mame pod nadzemnim bazenem taky neco jako je obycejny koberec nebo deka a je to naprosto v poradku uz osm let.
frantík*
hodnocení

Díky příteli, podložku jsem nekoupil a použil jsem zmíněný koberec. Samozřejmě jsem se ještě informoval jinde zda něco neriskuji. Bylo mi potvrzeno, že koberec mohu bez obav použít ba naopak je to daleko kvalitnější podložka pod bazén než ty, které jsou k tomuto určeny. Takže jsem rád, že se mi toto potvrzuje i z Vaší strany.
Takže díky, zdárek a staré koberce pod bazén ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]