Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte mi někdo,z adventního věnce mi nějakým zázrakem skapal vosk na koberec. Koberec je s chlupem asi tak do 1 cm.Nevím co s tím. Děkuji
já bych raději použil jen teplou žehličku, na horkou žehličku by mohl zareagovat i ten chlup koberce, dneska se dělají z kdejaké umělé hmoty... a taky z chemlonu!
kdysi můj táta lepil teplem z chemlonu koberečky, znáte to, svíčka, trubka z verzatilky, barevnej chemlon, nahřát a přitlačit...
takže raději napřed vyzkoušet teplotu! pokud už není pozdě...
Vosk
Po ztuhnutí nános vosku opatrně odstraníme z tkaniny.
Bílý vosk odstraníme pomocí savého papíru, který přiložíme na skvrnu a pomocí horké žehličky opatrně přejíždíme přes savý papír. Savý papír posouváme či měníme, aby se skvrna měla kam postupně vstřebávat a nedošlo k rozšíření skvrny.
Barevný vosk nepřežehlujeme, mohlo by dojít k obarvení tkaniny. Skvrnu potřeme saponátem, necháme působit a vypereme ve vlažné vodě.
Na čištění voskových skvrn možno též použít tetrachlór nebo trichlór tylén nebo terpentýn.
Toto jsou rady profesionální úklidové firmy (není to z Roztockého muzea) a vlastně potvrzují rady předchozích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.