Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přidávání pilin k tuhým palivům

Od: err88 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den... předělal jsem starý strop ve kterým byly piliny. Ty přidávám do kamen ke dřevu a k uhlí, ale zdá se mi, že po třech dnech se asi neudělá takový žár jako dřív..Je možný,že by ty piliny nějakým způsobem zadechtovali kamna a vše méně hoří? děkuji za odpovědi. P

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Suchý pilny určitě dehtovat nebudou. Dehtuje mokré dřevo. To spíš máte moc velký tah a lehký popílek z pilin vám to zvedlo do průduchu od komína a tam se to kvůli změně směru usadilo.

Piliny by to před pálením chtělo slisovat do briket. Na tom princpu fungovaly i klasické piliňáky. Upěchované piliny ve válcovité nádobě s průduchem uprostřed hoří ale kdybyste je tam jen volně nasypal tak to ani nezapálíte.

Já dřív piliny vždycky promíchal s vyjetým fritovacím olejem a nacpal do krabic od mléka. Dneska se už i ty krabice dají recyklovat, tak už to nedělám.

Přemýšlím o zakoupení lisu na papírové brikety z aukro. Do toho papíru by se daly taky piliny přidávat určitě půl na půl ale problém by byl kde to sušit a skladovat aby toho bylo tolik aby to mělo nějaký ekonomický přínos.

ladaadal*
hodnocení

2x

Já piliny házím na dřevo nebo uhlí v kotli už roky a vždy v pohodě. Ale opravdu to musí být suchý. Jakmile jsou mokrý, tak to spíš udusej nebo utluměj. Ale ve stropě by měly být suché, tak těžko říct. Ale nepočítej, že ti daj tolik energie jako uhlí, to ani náhodou.

Přesně tak to dělám taky

hodnocení

0x

Táta nějakou část pilin vždycky zaryl do hlíny. *jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]