Nejste přihlášen/a.
Dobrý den... předělal jsem starý strop ve kterým byly piliny. Ty přidávám do kamen ke dřevu a k uhlí, ale zdá se mi, že po třech dnech se asi neudělá takový žár jako dřív..Je možný,že by ty piliny nějakým způsobem zadechtovali kamna a vše méně hoří? děkuji za odpovědi. P
Suchý pilny určitě dehtovat nebudou. Dehtuje mokré dřevo. To spíš máte moc velký tah a lehký popílek z pilin vám to zvedlo do průduchu od komína a tam se to kvůli změně směru usadilo.
Piliny by to před pálením chtělo slisovat do briket. Na tom princpu fungovaly i klasické piliňáky. Upěchované piliny ve válcovité nádobě s průduchem uprostřed hoří ale kdybyste je tam jen volně nasypal tak to ani nezapálíte.
Já dřív piliny vždycky promíchal s vyjetým fritovacím olejem a nacpal do krabic od mléka. Dneska se už i ty krabice dají recyklovat, tak už to nedělám.
Přemýšlím o zakoupení lisu na papírové brikety z aukro. Do toho papíru by se daly taky piliny přidávat určitě půl na půl ale problém by byl kde to sušit a skladovat aby toho bylo tolik aby to mělo nějaký ekonomický přínos.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.