Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s teplotou vody

Od: bibi* odpovědí: 17 změna:

Nevíte prosím někdo, kde může být problém, když poté, co mi předělali koupelnu z umakartové na zděné jádro, mi teče voda normální teploty, jakou nastavím a najednou z ničeho nic začne téct úplně vařicí, tak dám páku do polohy na studenou a tvrá třeba ještě minutu než začne téct studená. A když ji vrátím do polohy normální teploty, zase to chvíli trvá a pak zase za chvíli začne téct horká... vždycky se skoro opařím. Netušíte někdo čím to může být než bych volala instalatéra?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

knirek*
hodnocení

2x

Je to odběrem studené vody ve vaší pračce. Když začne pračka napouštět klesne tlak ve studeném okruhu a skoro se opaříte. Až si pračka doplní vodu znova stoupne tlak a pak pocítíte ochlazení.

luke237
hodnocení

0x
To vypada jako kdyz napln ve vodovodni baterii nesedi nejak spravne kde me a nataci se.
Uvidime, s cim prijdou mistni profesionalove - instalateri. Ja jako amateur bych uz ale mel rozebranou baterii :)
bibi*
hodnocení

Ja ale nemam pri kazdem sprchovani pustenou pracku. A proc by mi to delalo az po prestavbe koupelny?

luke237
hodnocení

0x
Nemate nahodou jednu z tech moderni baterii s internim tepelnym cidlem?
Navod, jak je nastavit (anglicky).
luker237
Interni tepelne cidlo se snazi udrzet nastavenou teplotu s kohoutku nezavisle na tom, jak je tepla nebo studena voda z trubek. Prubezne meni misici pomer teple a studene, aby voda byla stejne tepla.
knirek*

No... pokud by paní měla interní čidlo, tak by se změnou tlaku nebo teploty ve vodovodním řádu neměla právě žádný problém. Čidlo tyto výchylky registruje a teplotu vody na výstupu mixem upraví.

luke237
Psal jsem to pochopitelne proto, ze to cidlo muze byt vadne. :)

bibi*
hodnocení

Zapomnela jsem podotknout, ze tento problem je jen u sprchovani. Pokud napoustim vanu z kohoutku, je teplota stale stejna

hodnocení

0x

To jsou ty moderní pákové baterie.

Aby pákovka reagovala daleko rychleji, tak když měníte teplotu, nejdřív zastavte proud vody, přesuňte páku požadovaným směrem a pak zase pusťte.

Je to sice trochu krkolomné, ale funguje to.

doplněno 30.10.12 23:59:

Pokud je problém jen u sprchování, tak bude nejspíš vinna sprchová hlavice. Některé levnější, případně už starší to dělají. Zkuste ji vyměnit.

doplněno 31.10.12 01:45:

Luke237: Co se zdá je sen ;) Měli jsem v práci zánovní sprchu. Rozbila se ... sama*smich* Dali jsem tam starou, hodně jetou a od té doby teplota vody kolísá.

Navíc je to logický závěr z toho co napsala Bibi 23:55h.

luke237
To se mi nejak nezda, ze by to byla sprchova hlavice. Do ni uz jde namichana voda z pakoveho smesovace.

luke237
hodnocení

0x
Kdyz to byla kompletni renovace koupelny, tak predpokladam, ze jste si zakoupila i novou baterii?
bibi*

Ano, baterie byla nová (bez čidla) a sprcha taky. Samozřejmě sprchu jsem při tomto problému zkusila vyměnit, ale nic se nezměnilo. Po chvíli mi začne téct horká a já musím čekat než tu teplotu zase vyrovnám. A takhle je to během sprchování třeba 3x.

knirek*

Pákovou baterií ani sprchou to být nemůže, je to skutečně poklesem čí vzestupem tlaku v trubkách studené vody. Pokud začne vaše pračka (či myčka nádobí) napouštět, tak nastane okamžitý pokles tlaku studené vody a do sprchy se dostane studené vody o to méně. Pokud máte staré stoupačky (zarostlé vodním kamenem), může to dělat i pračka čí myčka souseda nad vámi či pod vámi...Žádný šotek v tom nebude. :)
Předpokládám, že vám rekonstrukci prováděl odborník, takže neberu v potaz neodborně svařené plastové potrubí. To se totiž mohlo stát, že došlo ke zúžení trubek příliš dlouhým svařením a pak to vypadá nějak takto:
Takto zůžená trubka také způsobuje vámi popsané problémy.
doplněno 31.10.12 14:17:
doplněno 31.10.12 14:26:

.

Problém s teplotou vody

knirek*

Tak snad už se mi to podaří nahrát správně.

Problém s teplotou vody #2
luke237
Kdyby mela zuzene potrubi, tak ji to bude blbnout i pri napousteni vany a ne jen pres sprchu, jak pise, nebo ne?
I kdyby to bylo blbe svareno mezi smesovacem a hlavici sprchy, tak uz je v tom potrubi smichana voda a tak by odpor pro studenou a teplou vodu byl stejny?
Budu se muset poradne podivat po tom svarovani plastovych trubek, jak je to bezne.

bibi*
hodnocení

0x

Přece každé ráno a večer, když se sprchuji, nemá někdo ze sousedů puštěnou pračku, to by byla velká náhoda, že by 2x denně někdo pral... A navíc předpokládám, že by byl problém i když napouštím vodu z kohoutku a ne jen u sprchování, tam snad rozdíl v trubkách není...

bibi*

Jen pro upřesnění - že v případě zúžených trubek by byl problém i při napouštění vody přímo z kohoutku a ne jen u sprchování. A koupelnu mi opravu dělali odborníci, takže předpokládám, že tam by mělo být vše v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]