Nejste přihlášen/a.
Prosím, jak se dá seštelovat tento typ splachování, které u nového WC protéká a jak tu nádrž vůbec lze otevřít? Nebo jak se k tomu dostat? Jaký je to typ WC nevím, je tam napsáno jen Jika.
Je to kombik
Pokud nádrž protéká, nejde o seřízení ale spíš o opravu. Protéká-li po naplnění nádržky, netěsní napouštěcí ventil. Pokud protéká a nádržka zůstává prázdná, je vadný vypouštěcí ventil. Někdy lze vyčistit, někdy je nutná výměna.
Rozebrat lze - uzavřete přívod vody, stiskněte kulaté tlačítko a třeba šroubovákem vydloubněte ten půlměsíček, je jen na dvou pružných západkách. Kulaté tlačítko už pak jde samo. Pak se objeví dva "šroubky" s křížovou hlavou, po uvolnění vyndáte celý kroužek a sundáte víko...
Co znamená ten smajlík za kombíkem? Že je to šmejd? Problém je v tom vypouštěcím ventilu, nádržka se nenaplní a teče to přímo ven. Tak já to zkusím, děkuji ještě jednou. Pokud by byla ještě nějaká rada, jak tomu ventilu domluvit, sem s ní.
Není to šmějd, jen že nevíte, jaký je to WC
U těchto typů je celý ten vypouštěcí ventil na bajonetu, stačí pootočit a vyndáte celý mechanismus kromě spodní příruby, která je prošroubovaná skrz nádržku.
Většinou stačí třeba rukou otřít dosedací plochu mezi tou spodní přírubou a gumové těsnění na mechanice (orientačně má asi 8 cm v průměru, nepřehlédnete ho, je černé...
Až oddeklujete, sama uvidíte víc a věřím, že si poradíte!
Tak že je to kombík, to vím a to jsem vyfotila, jen jsem se děsila, že někdo bude chtít vědět, jestli je to typ bžfń 832138er9.
Díky ještě jednou.
Ne, je to typ "bžfń 832138er9/1", ten je novější, ale vypouštěcí ventil je stejný
Není zač, kdyby problém, ozvěte se...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.