Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlhký roh v místnosti novostavby RD u podlahy

Od: xnv* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, třetím rokem bydlíme v novostavbě RD. Asi před půl rokem jsem si všiml malinko vlhého rohu v přízemí místnosti, kterou neobýváme. Nyní jsem zjistil, že je tento roh vlhký více a to sice o velikosti 10 cm vlevo, 10cm vpravo a tak 8 cm nahoru. vlhost není nějak velká, nicméně je vidět jiný odstín nátěru. Hledám příčiny. Je postaveno z cihly 36 CM zatepleno vatou 10 cm. (Asi 10 cm nad základem). Zde je nalepena IPA a na tom extrudovaný polystyren 6 cm, položená nopová folie a přihrnuto kačírkem.

Zde bych asi zdroj vlhkosti nehledal. Zbývá mi tedy vlhkost zespodu od základu, kdy zřejmě došlo k poškození IPY pod cihlou, což se mi taky nezdá. Nevím, jestli taková vlhkost nemůže vzniknout z důvodu tepelného mostu a tím srážení vlhkosti na zdi. Jo, ještě jsem neuvedl, že v místnosti netopíme, tz., okna jsou ráno trochu opocená.

Díky za nápady

VN

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

kejki3
hodnocení

0x

Cokoliv neobývaného zatuchne. I zaizolované rohy prochladnou, pokud se v místnosti netopí, tak roh je první. Pokud se tam dostane vlhký vzduch z bytu, na studeném místě zkondenzuje voda. Rosný bod je cca 12-14°C, podle vlhkosti vzduchu. Zeď je zpravidla o 1-2°C chladnější než vzduch v místnosti.

Tak si nějak přeberte, co s tím udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]