Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak slepit koberec k podlaze bez lepidla

Od: maryone odpovědí: 6 změna:

Potřebuji v domácí pracovně (celý pokoj) položit koberec (půjde o tzv. zátěžový). Podlaha jsou parkety, dům je starý činžák z první republiky.
Protože jde o nájemní byt, neměl by být koberec lepen lepidlem po celé ploše, aby lepení nepoškodilo parkety.
Nicméně nějak připevnit koberec bych chtěl, aby se neboulil (i když ze dvou stran koberec zatíží knihovny a uprostřed stůl, to ale asi stačit nebude).
Napadlo mne, zda neexistují nějaké hodně šetrné lepicí pásky, které koberec k parketám přilepí, koberec se nebude boulit, a současně, až se po 5 letech odstěhuju, budu moct koberec sundat a parkety nebudou od lepení poškozené?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sdaf
hodnocení

0x

No a což ho klasicky zalištovat? přibít u stěn pod lišty? Jinak přes systém suchý zíp.

mowla*
hodnocení

0x

Existují pásky, oboustranně lepící, dokonce se jim říká "kobercovka" - bohužel, při dlouhodobém styku leptají některé laky... Takže je otázkou, čím jsou parkety nalakovány (podle mých zkušeností nitrocelulózové laky nevydrží, problém nemají laky polyuretanové a olejové)...

jabraka*
hodnocení

0x

Zátěžový koberec vůbec nemusíš lepit.Jen ho volně polož a ořízni 0,5 cm od stěn.Ze zbytků koberce nařež 7 cm široké pruhy,které přilepíš na stěnu jako lištu.Je k tomu potřeba jen kobercový nůž,pravítko,a akryltmel.

JABRAKA

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Předpokládám,že jde o kobercové čtverce 50x50 cm.Ty můžete klidně přilepit lepidlem zvaným "suchý zip",nebo speciální oboustranou páskou.která je k tomuto účelu vyráběna. Až se budete stěhovat,koberec snadno sundáte a parkety strojně vybrousíte.

hodnocení

0x

Měla jsem za svůj život mnoho koberců, všichni v mé rodině a všichni mí kamarádi, ale nikdy, vůbec nikdy nikdo koberce nelepil a ani lištami neupevňoval. Když se dobře položí a správně seříznou, ani moc ani málo, boule nedělají. Zátěžové koberce se chovají stejně jako normální. *palec*Když koberec položíte a necháte ho pár hodin bez zátěže, bez nábytku narovnat a pak ještě seříznete, není vůbec žádný problém. Nejlepší je, na velkou plochu (já jsem to párkrát udělala na louce za domem) rozbalit nový koberec, na něho starý a nový seříznout podle toho starého. A je to! ;) Kdyby se koberce lepily, to by byl smutný příběh, dostat je pak dolů a zanechat podlahu rovnou.*plac*

doplněno 31.10.12 09:47:

Jojo, je to úsměvné. Ale já jsem zastáncem systému - cestou nejmenšího odporu. *jasne* Mladý, který mi koberec naposledy pokládal, se také cukal, ale když začal odírat zdí těžkým tepichem, šel na louku dost ochotně. :D

jabraka*
hodnocení

0x

Babčo,rozvinovat koberec na zahradě je úsměvné.Koberec jde po rozvinutí doma oříznout kobercovým nožem přesně.Je důležité,jak jsem psal nahoře,nechat 2-5 mm volnosti,kvůli dilataci.Ukázka zátěžáku v ložnici.

Jak slepit koberec k podlaze bez lepidla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]