Nejste přihlášen/a.
Potřebuji v domácí pracovně (celý pokoj) položit koberec (půjde o tzv. zátěžový). Podlaha jsou parkety, dům je starý činžák z první republiky.
Protože jde o nájemní byt, neměl by být koberec lepen lepidlem po celé ploše, aby lepení nepoškodilo parkety.
Nicméně nějak připevnit koberec bych chtěl, aby se neboulil (i když ze dvou stran koberec zatíží knihovny a uprostřed stůl, to ale asi stačit nebude).
Napadlo mne, zda neexistují nějaké hodně šetrné lepicí pásky, které koberec k parketám přilepí, koberec se nebude boulit, a současně, až se po 5 letech odstěhuju, budu moct koberec sundat a parkety nebudou od lepení poškozené?
Měla jsem za svůj život mnoho koberců, všichni v mé rodině a všichni mí kamarádi, ale nikdy, vůbec nikdy nikdo koberce nelepil a ani lištami neupevňoval. Když se dobře položí a správně seříznou, ani moc ani málo, boule nedělají. Zátěžové koberce se chovají stejně jako normální. Když koberec položíte a necháte ho pár hodin bez zátěže, bez nábytku narovnat a pak ještě seříznete, není vůbec žádný problém. Nejlepší je, na velkou plochu (já jsem to párkrát udělala na louce za domem) rozbalit nový koberec, na něho starý a nový seříznout podle toho starého. A je to!
Kdyby se koberce lepily, to by byl smutný příběh, dostat je pak dolů a zanechat podlahu rovnou.
Jojo, je to úsměvné. Ale já jsem zastáncem systému - cestou nejmenšího odporu. Mladý, který mi koberec naposledy pokládal, se také cukal, ale když začal odírat zdí těžkým tepichem, šel na louku dost ochotně. :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.