Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,nedávno jsem instaloval nový kotel a u všech radiátorů měnil ventily a ovzdušňováky,celý systém jsem napustil vodou všechny radiátory pořádně odvzdušnil,ale dva radiátory v úrovni kotle netopí,ale voda z nich vytéká jak je odvzdušňuju jak se zapnutým čerpadlem i bez čerpadla,tento problém je v podstatě od začátku co je chalupa postavená 17let,všechny radiátory mám přiškrcené ty dva přesto netopí.Když ale zastavím všchny radiátory úplně, ty dva začnou topit.Jsou to klasické litinové žebrové radiátory a mají kulový ventil,který je otevřený naplno. Každý radiátor je na jiné žíle.Vyspádované jsou dobře.Topenář si s tím nevěděl rady nechápal to.Jak udělat aby mi topily všechny radiátory? díky za odpovědi
Nevím, jestli někdo jen tak z ničeho dokáže určit, proč to netopí. Jste si opravdu jist, že mají správný sklon? Nemají třeba moc tenké přívodní trubky, proti ostatním? V jaké výšce vzhledem ke kotli se nacházejí jednotlivé radiátory?
Asi chyba v návrhu soustavy, pokud třeba od kotle vedou stoupačky nahoru, tak teplá voda raději stoupá do vyšších pater, než aby se tlačila do radiátoru v úrovni kotle, záleží na provedení odboček, průřeu trubek... Málo info...
Vzhledem k tomu, že radiátory jsou v úrovni kotle, tak by přívod topné vody k nim měl být v dostatečném spádu a odvod vody z nich by měl mít zase spád ke zpátečce. Čerpadlo musíte dát na plný výkon a horní radiátory přiškrtit nejlépe rohovým regulačním ventilem na zpátečce.
Když ani to nepomůže, tak bych vyhodil ty kulové ventily na přívodu a buď tam nedal nic nebo nějaké uzávěry s velmi malým hydraulickým odporem v poloze plného otevření.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.