Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závěsný modul(wc) s nutností obezdění

Od: macek71® odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer,potřeboval bych poradit .Koupil jsem si axo.cz/... . Dočetl jsem se ,že to je modul s nutností obezdění. Zajímalo by mě jestli to opravdu musím obezdít. Chtěl jsem to jen "překrýt"sádrošem. Díky za info

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Naprosto stačí ´oplácnout´ sádrošem a třeba obložit kachlíkama...

;)

doplněno 29.10.12 18:30:

Myslím, že výraz "nutnost obezdění" v tomto případě znamená, že součástí dodávky není nějaký krycí panel (jako se používá třeba na vany)... Mám něco podobného za OSB deskou (obloženou) - důležité je, aby rám byl dobře upevněný na ´něčem´, já to mám v dalším, pomocném, rámu a ten na panelu...

hodnocení

no to jsem chtěl slyšet,jen mě zaráží,že všude na netu je napsáno " z nutností obezdění"

hodnocení

0x

píšou s nutností obezdění četl jste to? Doma to mám taky ozděné stačí na to cca 8 - 10 cihel 10 cm ytong a potom to můžete obložit. Co budete dělat ,když to neozdíte dáte tam sádroš a přijde návštěva někdo těšší a záchod půjde dolu?*smich* Obezdít jistota je kulomet

doplněno 29.10.12 19:00:

já jsem kdysi kupoval geberit a mel ještě takové nohy, ten váš nohy nemá a stejně jsem ho obezdil

hodnocení

proč by to mělo jít dolŮ,? Vždyt to drží na hmoždínkách ve zdi a ne ta obezdívka.To mi vysvětlete

dahol*
hodnocení

0x

musí se obezdít, nemá kovovou konstrukci, která by to držela. Sádrokarton se dá "překrýt"na tenhle: axo.cz/...

hodnocení

takže to drží zespoda na té zídce? JInak nechápu,proč by to mělo být obezděné

hodnocení

Koupím pár ytongů a fláknu to tam.AAsi máte pravdu.Peněz to moc nestojí a držet to bude. Chtěl jsem tam dát sádroš,protože se s tím dobře dělá,je to rychlé.Našroubuje se sádroš na konstrukci a vymaluje .Děkuji všem za odpovědi

Zavesna konstrukce je samonosna..a z hlediska pevnosti neni zadne obezdeni potreba.Obezdiva se „pouze” z kvuli estetice.Ciste teoreticky, pokud konstrukci neobezdite vubec, tak bude drzet zcela stejne jako obezdena, samozrejme za predpokladu ze je spravne upevnena.
hodnocení

tak nevím,jestli to je jen estetické hledisko.Obklad,nebo jiná finální úprava jde dát ,jak na sdk,tak i na jiné materiály.Takže obezdění je jen z estetického hledika ,asi pravda nebude.Proč tedy u stejného výrobce je u jednoho " nutnost obezdění" a druhého ne? Jak psal kolega výše.V tom druhém odkazu je vidět,že konstrukce má nohy,tudiž má lepší stabilitu.Když si vemu třeba takový bojlér,tak bych z toho záchodu neměl strach a pověsil jej bez obezdění.Bojlér má nesrovnatelně větší váhu.Ale při ceně ytongu to řešit nebudu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma geberit obezdeni
Otázky na téma jak obezdit geberit
Otázky na téma obezdění geberitu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]