Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
prosím byl by někdo tak laskav a nenechal nás umrznout?
Mám v bytě kamna WAF, bohužel na nich není napsané nic podle čeho bych mohla googlovat, jak tu děsnou věc zapnout, ale jelikož je to jediné topidlo v mém bytě, zřejmě bych se je měla naučit ovládat, když je ta zima a všechno. Pomůže prosím někdo? Zatím jsem přišla na to, že na trubce přívodu plynu je žlutá páčka, kterou pustím plyn. Přikládám foto ovládacího panelu, kdyby se snad našel někdo, kdo tomu rozumí a nenechá mě zmrznout. Děkuji
Verča z Brna & kocour
Kolečkem s číslicemi otočte na *(hvězdičku). Zmačkněte a to horní tlačítko několikrát několikrát zmáčkněte. Držte to kolečko zmáčknutý klidně minutu, pak ho pusťte a otočte proti směru hodinovejch ručiček na číslo 3 nebo 4. Měl byste uslyšet ,,blafnutí".
doplněno 28.10.12 21:38:Tak co funguje?.?.?
pokud vše selhalo, tak se zeptám, opravdu je puštěn plyn? Když se úplné ticho, lze ho slyšet jak jede syčí.. Tlačítko uprostřed velkého kolečka je třeba stlačit na několik minut a vždy po 30 vteřinách nechat přeskočit jiskru. Třeby byl zavřen plyn a potrubí je prázdné...
nebo správce objektu to již nahodil.
Kolečko nastavit jiskrou na šipku nebo nějaké označení na krytu, stisknout a podržet, potom čudlíkem škrtnout, asi bude potřeba několikrát. WAVky mívají někde zrcátko, kterým lze skrz kryt vidět zapálený věčný plamínek, který musí hořet. Asi po 20ti vteřinách lze kolečko pustit, plamínek by měl hořet dál. Potom kolečkem nastavit pořadovanou teplotu, funguje to jako termostat, hodnota 3 odpovídá orientačně teplotě okolo 20°C...
určitě již topíte, páč postup je napsán správně!
doplněno 28.10.12 21:41:kdo je z Brna? skočte se tam podívat, zdali nezmrzla..
Taky bych se to ráda dozvěděla. I když jsem radu neměla, četla jsem se zájmem. Sama mívám pravidelné problémy s topením každou zimu a jsem vděčna za rady.
Hope, samozřejmě, že nepřešla. Já tady zrovna dneska domlouvala svému kotli, aby nezlobil a nenechal mne ve štychu.Asi jsem to napsala nesrozumitelně.
Suzy, napsala jste to jasně, jen jsem si chtěl trošku "rejpnout"
Kdyby kotel zlobil tak hned žalujte, domluvíme mu!
Hehe, velice vtipné. Tak jsem zkoušela vše, co zde bylo psáno, točím s tím, tisknu ten čudl, který mimochodem vydává rány podobné výstřelům z pistole a byla jsem akorát tak schopná občas vidět maličkou jiskřičku v tom zrcátku, nic víc. Kocour se na mě dívá stylem, zda mi hrabe...
Majitel se dušoval, že je WAFka funkční, takže chyba bude asi v mých ručičkách. No nic, jděte spát, děkuji všem za starost a za odpovědi, zítra sem dotáhnu milého pana správce, aby mi to předvedl sám a dnes se holt bude spát ve svetru. Celkem té mojí kočce závidím ten jeho huňatý kožich teď...
Nechte si, prosím, své impertinence o vtipnosti, snažili jsme se poradit a pomoci. Zavolejte majiteli nebo správci bytu, zatím si kočičáka omotejte okolo krku ať nedostanete angínu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.