Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bydlíme v domě, kde je kolem oken podklad z pískovce a to jak známo "natáhne" to vodu dovnitř.Měli jsme kolem obložení s polystyrenových desek, ale plíseň byla i na tom.Nyní uvažujeme o tom, že uděláme kolem obložení z kachliček - dalo se by to aspoň snadno utírat.Savo proti plísni je dle mne jen estetické a neřeší problém.Je fajn, že "plíseň zmizí" , ale za nedlouho se objeví znovu.Co by jste poradili? Předem děkuji za radu, jsem z toho zoufalá je to děs...Eva
Několik takovýchto případů,a úspěšně-jsem vyřešil tak, že jsem omítku vevnitř na špaletě a 20 cm okolo otloukl, a nahodil tam perlitovou maltu 1 : 4. Na ni jemnou, pak jsem natřel MAXITERMEM. Dá se to udělat kdykoliv, bez ohledu na počasí. Nevím, jak tlustá vrstva omíkky je tam teď, stačí aspoň 2 cm. Vím, že někteří budou vidět rudě, ale je rozdíl mezi teoretickou vyčteninkou, a opravdovou praxí-a já věřím jen tomu, co jsem viděl na vlastní oči, teorie už mě začíná unavovat.
Podle mě nejde o to, že by pískovec tahal vodu, ale jedná se o tepelný most - studenější místo, na kterém se sráží vzdušná vlhkost z interiéru. řešením by bylo venkovní zateplení. šlo by i zateplit zvenku jen špaletu a pruh polystyrenu nalepit i na stěnu vedle, vytvořit takové šambrány. pak bude vyšší povrchová teplota ostění a vlhkost nebude kondenzovat.
další věc je, že pokud se vám podaří vlhkost v interiéru snížit, nebude mít co kondenzovat, nebo aspoň v menší míře - tzn. větrat a topit
ono jde o to ze kamen + okno je studenejsi nez okoli coz odborne receno . tepelny most. nevim o jaky jde dum ale byva pravidlem nez zacit resit nasledky tak se zacit zajimat o duvody. mnohdy je tim duvodem nove plastove okno ve starem dome ve kterem zkrz okna proste tahlo a problem resi vyvrtat diru v tech pekelne tesnejch oknech aby para odchazele tam co 100 let pred tim. VEBA ps. obkladacky jsou to nejhorsi reseni ktere muzete zvolit . uzavrou zed a keramika je opet chladnejsi nez okoli. jen date tepelnemu mostu dalsi pilir
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.