Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem od ČEZ nabídku na změnu stávajícího tarifu na tarif ČEZ FIX.Elektřina o 5% levnější a stálá cena do konce roku 2014.Jde do toho někdo?Není to nějaká kulišárna?Díky za radu.
Nabídku jsem dostal a nebudu měnit.
Možná to je vyhodné,ale nevěřím,že pro mne?Proč by mi nabízeli něco co je výhodné pro mě?
V dnešní době na tyhle taháky už nevěřím...
Ovšem musím dodat,že jsem se o FIX neiformoval,tak má domněnka může byt nakonec milná.Kdoví?
Vše mi přijde jen o to abych si změnil smlouvu a za par let mi nezbyde nic jineho než poepsat zase něc jineho.
Nevěřím,že nakonec jaaaaa vydělám...Toď můj názor
Kulišárna je v tom, že někteří ekonomičtí analytici se netají tím, že elektřina by měla zlevnit - kdo si cenu ale zafixuje, tomu nezlevní...
Bohužel - pro rozumnou míru pravděpodobnosti předpovědi zlevní/nezlevní nemám dostatečné informace, takže víc neporadím...
Přesně tak. Týká se to pouze silové elektřiny. Přestože se má příští rok snížit cena silové elektřiny, celková cena za el.energii vzroste z důvodu menší podpory státu na výkupní ceně OZE. Takže stát se zavázal vykupovat energii z OZE za dotovonaou cenu, ale každý rok bude tu podporu snižovat. Celé to snížení nakonec zaplatíme my.
Je to kulišárna. Fixovanou cenu nabízejí, protože očekávají možnost snížení ceny (fixovaná cena se ale pro koncového zákazníka nezmění). Kromě toho se musíte uvázat minimálně na dva roky (do konce r. 2014). Pokud by se později objevila výhodnější nabídka, neměl byste možnost přejít.
Pozor na věc...elektřina má dnes spíše sestupnou tendenci a to díky stále se zvyšujícímu podílu větrných a fotovoltajických elektráren...zdražují se jen služby a hlavně poplatky na podporu výkupu zelené energie tzn. právě na podporu výstavby zmíněných elektráren...pozor také na slovíčko "SILOVÁ" ... Zmrazíte si cenu silové elektřiny ale celková platba za dodávku a odběr bude stále zvyšována... Bohužel...Další bota na lidi od našich zákonodárců ... Však víme... kdyby náhodou tak :
energetickeporadenstvijihlava@email.cz
Ona ta úspora budě řádově ve stovkách za rok a to domácnost v celkovém rozpočtu ani nepozná. Vemte si fakturu za loňský rok a podívejte se, kolik jste platil za silovou energii. Je to menší polovina z celkové částky, kterou za rok zaplatíte. Jestli zaplatíte za rok celkem něco přes 20tis., bude s tou jejich úžasnou slevou úspora asi 500Kč za rok. Za to se mi ani nevyplatí předělávat trvalý příkaz v internetbankingu.
V zásadě s Vámi souhlasím v tom, že šetřit je potřeba začít i u malých částek.
Ovšem na rozdíl od mobilních operátorů a/nebo bank to s přechodem k jinému dodavateli energie/í není tak jednoznačné. Vzhledem ke vstupnímu poplatku (až 3.000 Kč) by u nich člověk při úspoře pár stovek ročně musel zůstat 6, 7 či více let, aby se mu přestup vyplatil. Tak daleko dopředu si netroufám odhadnout, zda se přestup na "fixovanou cenu" do budoucna vyplatí.
Další problém vidím v tom, že mi žádný z alternativních dodavatelů nechce umožnit přestup se sazbou, kterou mám od PRE. Musela bych přestoupit na jinou sazbu a o sazbu s dvojím tarifem (16 hodin NT a 8 hodin VT) teprve žádat. Dopředu samozřejmě nikdo nezaručí, že mi ji přizná. Takže já šetřím především přesunem většiny spotřeby (cca 70 % do NT).
Většina poskytovatelů energií navíc "tlačí" na převod elektřiny i plynu, což je podle mne nevýhodné. Dodavatel levnější elektřiny mívá dražší plyn a naopak.
Teď mám dodavatele dva se smlouvou na dobu neurčitou (s možností dát kdykoliv výpověď s tříměsíční výpovědní lhůtou), a to chci zachovat i do budoucna (chci vyměnit byt za menší). Úspora několika stovek ročně by se mi mohla dost prodražit v podobě sankce v řádu tisícovek za předčasné ukončení smlouvy na dobu určitou.
doplněno 29.10.12 01:49:Nemyslela jsem poplatek za převod (převod musí být zdarma), ale ty společnosti mají právo naúčtovat náklady, jež jim s převodem vznikly. Ty se pohybují kolem 1.000 Kč, ale v případě, že se smlouva uzavře se zástupcem, musí se připočíst provize...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.