Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně usazené zárubně

Od: dex88 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den. Prosím o radu jak nejlépe zvýšit dveře.

Usadily jsme zárubně do nových zdí a boužel jsme je nezapustily do zemně. máme vybetonované vymalované a ted jsme koupily nové dveže. Boužel po nasazení jsem zjistil že jsou o 3cm nižší nez jsou usazené dveře. klasické dveře mají rozměr 70x197 ale ja bych potřeboval 70x 200-

Prosím o radu jak se dostat z této situace. Děkuji. všem.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jsou dvě možnosti - buď přebourat futra, nebo udělat dveře. Já, jakožto truhlář, bych udělal nové dveře, je to mnohem méně práce - ovšem předpokládám, že jde o nějaké mezipokojové dveře, ne o dubové kazetové vchodovky s trojsklem.

mowla*

Jo jo - buďto zmenšit dveřní otvor a nebo osadit větší dveře (na míru)...

Nebo vysoký práh...

*smich*

Práh okolo 5 cm - to zní suprově *smich* Aneb - jak si rozbít zábavným způsobem hubu při humorném zakopnutí o něj

olaf71*
hodnocení

0x

co třeba dveře nastavit nějakým hranolkem, nebo těsnící kartáč fototapety.cz/...

pecenkav*

Ja taky jedny dvere po montazi futer jednim odbornikem musel nastavit o 2 cm, a neni to tak spatny. Dvere jsou z prirodniho dreva, takze koupit listu ze stejneho dreva o stejne sirce, potrebne delce a vysce, zespodu prilepit a prieroubovat na spodel dveri, pak opatrne obrezat podle tvaru dveri, zacistit opatrne smirkem a natrit barvou podle dveri.

olaf71*

u foliovaných dveří to bude chtít trochu fantazie :)

Nastavit to, pochopitejně, jde. Ovšem za předpokladu že dezén let jde svisle to bude vypadat - no řekněme nehezky :). Ale řešením by mohlo být nastavit to a spoj překrýt okopákem. Ale i to by v obýváku vypadalo lehce podivně.

xxxx*
hodnocení

0x

.. a co tohle řešní - bazar.stargate.cz/... - koupit si delší dveře.

Hmm, dobrý, akorát jsou plastové a široké 100cm, to do těch futer šíře 70 cm půjde dost ztěžka.

jabraka*

U plastových by neměl být problém sehnat kousek profilu a nalepit,nebo přišroubovat zespodu.

JABRAKA

hodnocení

0x

dveře dát k truhláři, ať je nastaví jak je potřeba.

dex88
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Boužel dveře už mám nakoupené jsou potažené folii takže hranolek ze spodu by asi nevypadal moc dobře a ještě k tomu se jedná o 3 futra které jsou špatně.

osobně bych to předělal než to celej život řešit,kapku bordelu ale nejefektivnější řešení

dex88
hodnocení

Kdybych se to dozveděl tyden z5 tak bych to udělal taky Boužel jsem nechal ve všech místnostech udělat nové podlahy a vymalovat dnes jsem teprv kouupil dveře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]