Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím o radu jak nejlépe zvýšit dveře.
Usadily jsme zárubně do nových zdí a boužel jsme je nezapustily do zemně. máme vybetonované vymalované a ted jsme koupily nové dveže. Boužel po nasazení jsem zjistil že jsou o 3cm nižší nez jsou usazené dveře. klasické dveře mají rozměr 70x197 ale ja bych potřeboval 70x 200-
Prosím o radu jak se dostat z této situace. Děkuji. všem.
Jsou dvě možnosti - buď přebourat futra, nebo udělat dveře. Já, jakožto truhlář, bych udělal nové dveře, je to mnohem méně práce - ovšem předpokládám, že jde o nějaké mezipokojové dveře, ne o dubové kazetové vchodovky s trojsklem.
Jo jo - buďto zmenšit dveřní otvor a nebo osadit větší dveře (na míru)...
Nebo vysoký práh...
Ja taky jedny dvere po montazi futer jednim odbornikem musel nastavit o 2 cm, a neni to tak spatny. Dvere jsou z prirodniho dreva, takze koupit listu ze stejneho dreva o stejne sirce, potrebne delce a vysce, zespodu prilepit a prieroubovat na spodel dveri, pak opatrne obrezat podle tvaru dveri, zacistit opatrne smirkem a natrit barvou podle dveri.
Děkuji všem za odpovědi. Boužel dveře už mám nakoupené jsou potažené folii takže hranolek ze spodu by asi nevypadal moc dobře a ještě k tomu se jedná o 3 futra které jsou špatně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.