Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám na mém kotli pro vytápění a ohřev vody problém.Kotel je Protherm Tigger KTZ12 hlásí mi poruchu F0.Při káždém sepnutí ohřebu problikne tato chyba někdy se stane že F0 svítí stále a kotel netopí.Zkoušel jsem čistit snímač průtoku,zvýšit tlak v systému,ale pořád to přetrvává.Zjistil jsem že na čerpadle (Grundfos UPS 15-50) jsou 3 stupně pro přepínání.Mám to na 3 a když to dám na 2 tak F0 svítí pokaždé a podle toho se domnívám že čerpadlo nedá dostatěčný tlak a na 3 stupní občas prostě nenaběhne...Doma mám náhradní čerpadlo ale je na pohled stejné ale označení má UPS 15-60.Myslíte si že se dá nahradit za UPS 15-50?všechno by sedělo jak zapojení tak šroubení co myslíte vyznáte se v tom někdo?díky moc za rady
Podle manualu mas jenom maly tlak v systemu, mas ho doplnit na 1 - 2 bary a melo by to topit. Zkus to doplnit na 1,5 a pak vytahnout na chvilku ze zasuvky, aby se system zresetoval a uvidis, co to udela.
Pokud by bylo cerpadlo v haji, tak by to melo spis ukazovat jinou chybu, jestli ji to umi, ale spis by se vypnul zalozni termostat, protoze by se kotel prehral z duvodu nedostatecneho odvodu ohrate vody. Ten se ale musi nahodit rucne a je potreba kotel dost rozebrat. Pokud by to tim bylo, tim termostatem, tak bych ale zacal nejdriv prohlidkou filtru, kdyz je zaneseny, je to jako kdyby neslo cerpadlo.
sítko vyčištěno ,termostat je ok.Prostě když čerpadlo dám z 3 na 2stupeň tak chyba F0 je pořád,když to mám na 3 stupeň tak problikne ale někdy také zůstane viset a svítí F0
Máme dva kotle Protherm Panther a na jednom ukazuje snímač tlaku chybně o cca 0,4 atm víc a tudíž tlak ač se zdá dobrý je už na hranici... Taky mi jednou blblo čerpadlo a problém byl v tom, že lopatky zanesl vodní kámen, takže máte-li trvrdou vodu je to taky jedna z možností...
Omlouvam se tazateli, u dnesnich kotlu Tiger je F0 nizky tlak vody v systemu, ale u starsich kotlu Tiger je F0 opravdu chyba v obehu vody, jelikoz popisujes, ze se neco deje pri prepinani rychlosti, nemusi byt nutne cerpadlo spatne, muze jit i o spatny kontekt v prepinaci na cerpadle, nebo ve svorkovnici cerpadla. Dulezite je, jestli cerpadlo opravdu stoji a nebo jestli je chyba jeste jinde.
doplněno 30.10.12 10:38:Myslel jsem, jestli je cerpadlo slyset a pritom se opravdu fyzicky netoci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.