Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Varná deska 3- zony sporák

Od: sarkaona* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

tak jsem opět narazila a prosím o radu. Sice dál hledám, ale nenacházím. Do kuchyně potřebuji sklokeramickou varnou desku se třema varnýma zonama. Což to není problém, ale já potřebuji už sporák s troubou vcelku a v barvě nerez nebo stříbrné. Našla jsem pouze sporák od Mora a pouze bílý.
Neexistuje jiný výrobce, který se zabývá výrobou sporáku se sklokeramickou deskou na 220 W?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

V tom požadavku bude jeden drobný háček - běžná trouba má příkon tak 1800 - 2500 W, slušná sklokeramika okolo 8000 W... A to ´živit´ 230 V v podstatě nejde... Respektive jde, ale ne z běžné elektrointalace...

doplněno 27.10.12 15:53:

Běžný zásuvkový okruh je 230 V / 16 A (stačí se kouknout na jističe) - což dává max. cca 3,5 kW... Sklokeramiky samotné mají příkon okolo 8 kW (v kombinaci s troubou ještě vyšší), takže se běžně připojují na 400 V (3x 230V - nikoli jen tři okruhy, ale rovnou na 3 fáze - kvůli rovnoměrnosti zatížení). Existují i méně výkonné varné desky, ale ty zase ztrácejí hlavní výhodu sklokeramiky - rychlost vaření (malým příkonem prostě nelze rychle ohřívat)...

Nejlepším řešením je ´překopat´ elektroinstalaci (přidat 400 V rozvod) - pokud to nelze, je nutné volit sporák takový, který stávající elektroinstalace ´utáhne´...

sarkaona*
hodnocení

mowla: takže vy vidíte jako jediný možný řešení mít skolokeramickou desku s třema zonama zvlášť od trouby s použitelností na dvouch zásuvkách v rozdílném okruhu a nebo jak?

doplněno 27.10.12 15:11:

ta Mora je na 220, ale pouze v bílém provedení...grrr

sarkaona*
hodnocení

mowla: ok dobře a to je teda který, když zásuvku mám na dvěstědvacet? Klasický elektrický? Já to překopat nemohu, nejsem majitel bytu, jinak bych do toho šla.

doplněno 27.10.12 16:24:

Ta Mora bílá funguje tedy jak, pokud má třízonovou varnou plochu ve sklokeramický desce? Ta elektrická je přece strašně ošklivá. Pokud má sklokeramická fungovat na pytel a výkonně jako elektrická, tam beru raději tu desku, jenže je zase jenom Mora bílá achjoo

mowla*

Jaký sporák tam byl dřív? - i "klasický sporák" má obvykle příkon hrubě převyšující zatížitelnost jednoho okruhu...

O jaký sporák Mora jde? (typ)...

doplněno 27.10.12 17:53:

No jo - "stařičký pán" v kuchyni silný přívod elektriky nepotřeboval - měl plynový spotřebič... :-D

Tahle Mora má celkový příkon cca 4.2 kW, takže nepůjde současně používat troubu a všechny ´plotýnky´, při pečení musí být aspoň jedna z větších vypnutá... A pokud je v kuchyni pouze jeden zásuvkový okruh, platí tato omezení i pro připojení dalších spotřebičů (např. všechny tři zóny mají příkon na hranici maximálního, takže připojením např. rychlovarné konvice vypadne jistič)...

Ale ano - s jistými omezeními lze tento sporák provozovat na 230 V, bohužel - je to dost neobvyklé a tedy je - zřejmě, i sortiment omezený...

doplněno 27.10.12 20:41:

No jo - Šárko, máloco je jednoduché...

;)

sarkaona*
hodnocení

Stařičký pán tam měl plynovou troubu i sporák. Pak si přestal vařit a plyn v kuchyni zrušil úplně.
Mora electrohall.cz/... jiná barva a nic podobného jsem prostě nenašla

sarkaona*
hodnocení

Kuřátko zasloužíte si kladný bod pro odpověď už jen taky pro trpělivost, kterou se mnou máte. Ano, stařičký pán před plynem topil v kamnech na dřevo, dům je starý 56 let, není se čemu divit. :)
Právě s určitým omezením lze Moru užít. Nojo... trh je omezený. Nejlepe zadat zakázku asijskému trhu, ale to pak hrozí jasný nebezpečí požáru :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]