Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obkladani koupelný, beton - sadroš

Od: dcmen odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

měl bych ná Vás dotaz

mám koupelkové umakartové jádro

protože dřevěné trámky které drží umakart jsou zdravé, přemýšlel jsem že bych neboural ale nalepil obkladačky přímo

má otázka jestli je lepší přímo na umakarat nebo by bylo vhodné na umakart navrtat sádroš a na ten odklad

poslední otázka, z jedné strany musím umakart zdělat (boční) abych získal dalších 5 cm na pračku takže z té strany bude jenom beton tedy jestli můžu kachle přímo na beton beo by bylo taky vhodnější prvni přivrat sadroš

děkují za odpovědí

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Obklad lze přímo na umakartové jádro i na beton,tím sárokartonem prošroubovaným na jádro si ,dle mého názoru nepomůžete,max Vás to bude stát více!Odděláním či posunutím jedné strany jádra Vám ale na zdi vznikne schůdek nebo Vy nemáte stěnu ležící na betonu z umakartu a ten tam již není?Jádra se titiž dělala jako krabice,která se jen jeřábem usadila do daných míst a zaklopil se poté strop.

Na umakart je dobré předem odmastit a dvít šmirg a trochu s ním povrch přejet aby se narušila hladká plocha.Já to aosobně pak natáhl filmem lepidla (do cca 1mm) a nechal rádně vytuhnout,za nějakou dobu teprve obkládal.Při pokusu obkladačky utrhnout to nešlo-lámali se nebo se to trhalo i s umakartem a to jsem použil to nejobyčejnější lepidlo!

Na beton nemusíte nic,max pro klid duše nepenetrovat,ale není nutno

doplněno 27.10.12 15:36:

To Miramira souhlas-mimo zbytečné navýšení ceny v tom přínos nevidím!.

gala
hodnocení

0x

dobrej,já jsem při rekonstrukci koupelny použil zelený sádroš (do vlhka,myslím tloušt´ka 12,5mm),který jsem navrtal na umakart,tím sem získal krásně rovné plochy.Obkladačky jsem lepil na sádroš za použití již hotového lepidla (bílá,šedá pasta v kyblíku,např.od firmy den Braven),lepidlo jsem nanesl na obkladačku bodově (do každého rohu,dva bobky doprostřed),obkladačku přitiskl na sádroš,usadil,dal křížky,za pár minut jsem s ní nehnul (jednoduchá,čistá práce,toto lepidlo je dražší,4kg lep.asi za 350kč,-),druhej den vyspároval flexi spárovačnou a hotovo.To lepidlo lepí i na beton,dřevo a další povrchy.

mě se ten sádroš jeví jako nadbytečný. Lepil bych přímo na umakart.

jabraka*
hodnocení

0x

Dnes není problém pomocí adhezních můstků přilepit klasickým lepidlem obklady na umakart.Pokud chceš větší jistotu,flexou povrch zdrsni a pak nanes adhezní můstek na nesavé povrchy.Po zaschnutí můžeš lepit obklady.Pokud chceš ještě větší jistotu,tak na adhezní můstek nalep ještě perlinku.Pokud budeš lepit na beton,tak by problém být neměl,jen přechod mezi betonem a umakartem bych zapěnil.Po umakartu tam zbude dutina.Pokud je strop ze skelného laminátu,tak je ho nutné přikrýt sádrokartonem.Kouty pak začistit polystyrenovými okrasnými lištami a akryltmelem.

JABRAKA

proč perlinku celoplošně = zbytečné = stačí jen přes dilatační spáry umakartu.

jabraka*

MIRO,

Spíše sichr,než nutnost.V nákladech se to moc neprojeví.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]