Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájemní smlouva, danění nákladů

Od: jolanamargot odpovědí: 6 změna:

Dobrý den., chceme si udělat s mamkou mezi sebou nájemní smouvu s nájemnám ve výši 1kč s tím, že budu platit 50% z inkasa, případně podobných poplatků. Chci se zptat, pokud takovou smlouvu uzavřeme. Nebude můj příspěvek mamka muset danit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivik*
hodnocení

0x

A co Vás k uzavření sml. vede? To snad můžete mamince přispívat bez smlouvy, ne? Jaký to má smysl?

doplněno 27.10.12 16:02:

Aha, tak to se omlouvám...

jolanamargot
hodnocení

Nelze bez smlouvy, potřebuji dokladovat své náklady na bydlení.

janmega*
hodnocení

0x

Podle mé účetní se nepodává přiznání k dani pokud nepřesahuje zisk 20 000 Kč.

Odpočet zisku z pronájmu k dani je 30 % pokud se nedokladují skutečné náklady.

Honza

jolanamargot
hodnocení

Přiznám se, že nevím, jak si vaši reakci vyložit. Elementární otázkou totiž už je, zda podíl na inkasu je vlastně pro maminku danitelným ziskem.

jolanamargot
hodnocení

Můj rozum mi říká, že danit by se mělo pouze nájemné a nikoliv inkaso. To, že já propálím elektřinu, plyn a musím jej zaplatit je vlastně můj náklad spojený s bydlením a nikoliv příjem maminky, takže není prakticky co danit. Pokud k tomu ale někdo má co napsat, budu ráda, samozřejmě.

hodnocení

0x

Ano,danil by se pouze příjem z pronájmu.Tento příjem je osvobozen od daně,nepřevyšuje-li nájemné 500kč/měsíc,tedy 6.000kč za rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]