Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WC protéká velmi nepatrně

Od: jana222® odpovědí: 32 změna:

Dobrý den.

Mám splachovač k WC co je na přiloženém foto.Všimla jsem si že WC nepatrně,neslyšitelně ani to není vidět protéká.Musím si posvítit do mísy a až tehdy je vidět téměř neviditelné slzení v míse.Nechala jsem 3 dny v ve splachovači octový roztok,vyčistila pod vodu asi napuštěcí plovák?(je to ten do kterého přitéká voda?).Ten prostřední plovák (vypouštěcí?) jsem nerozebírala nevím jak...

Po spláchnutí celý "proces" proběhne jak má.Nikde nic nedotéká,nekape ve splachovacím systému je "klid".Přesto po nasvícení mísy je vidět téměř nepatrné slzení.

Prosím mám koupit celou novou nádobku nebo mi někdo poradí co ještě zkusit,případně vyměnit a jak.

Děkuji Jana

WC protéká velmi nepatrně

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

3x

udělal bych pokus vylučovací metodou. nechat napustit nádržku,trochu vody upustit,pak uzavřít ventil napouštění (přívod vody). pokud bude voda protékat, je to splachováním, pokud ne, je vadné napouštění, které napouští a přepadem voda teče do mísy.to stačí sundat, rozebrat, vyčistit, smontovat.

olafe, správý postup.

hodnocení

Dobrý den.Moc děkuji docela logické řešení.Ted už se ale přes svátky do toho nebudu hrabat aby to nedopadlo tak že budu celých 14 dní spalchovat kýblem ja za "krále klacka".Dám se do toho až po Nové roce aby pak byl případně dostupný nějaký instalater.Ale instalater je až poslední štace při poslední nějaké maličkosti na umyvadle jsme dostala docela pěkně "finačně za uši" takže to zkusím ted nejprve sama.

Ještě tedy k té vylučovací metodě.Ventilem napouštění myslíte uplné uzavření vody?Tedy na venkovní hadičce aby do nádržky vůbec nic nepřitékalo?

děkuji Jana

Jani, ano, pochopila správně.

Nejlépe na noc zavřít vodu do splachovače, ráno hned pustit. Pokud bude voda natékat (určitě poznáte zdali dotekla troška vody či litr a více) je vada na spodním těsnění, páč voda vytekla netěsností nádobky. Druhý stav je, že nádobka je stále plná, protéká napouštěcí ventil.

Ještě lepší bude, oddělat víko splachovače a fixem udělat čárku, nebo metrem změřit a podobně.

Samozřejmě se pokusem musíte ujistit, že i napouštěcí roháček (ventil na zdi) oprvdu uzavře vodu.

olaf71*
hodnocení

1x

splachovač se dá vymontovat. jediné, co dobře nedoléhá bude gumové těsnění, které nedosedá na vypouštěcí plochu. bude zvlněné, nebo zpuchřelé. mělo by jít koupit samostatně ve spec. prodejně (vzít s sebou). pokud to propouští jen slzením, tak bych to ani neřešil

hodnocení

Děkuji

Asi to také nechám být a nebudu dál do toho štourat.Ono totiž stačí s nádobkou zahýbat a už to protéká víc a zase zahýbat a zase protkéká méně či jen slzí.Asi to bude jen opravdu nějaké těsnění dole a to vubec nemám tušení jak demontovat či se k němu dostat.

díky

hodnocení

1x

olaf to píše správně. Ale také to může být špatné těsnění v napouštěcím ventilu a voda přepadem nepatrně odtéká. :D Po svátcích sejměte víko, vyfoťte střeva a zajděte do železářství. Tam už budou vědět, co vám mají prodat, ať opravu vyřešíte cestou nejmenšího odporu. Jestliže to teče jan malinko, není třeba spěchat.

hodnocení

Napouštěcí ventil je ten do kterého vstupuje v přívodní hadice k nádržce? Takže pokud dobře chápu je možnost že ten špatně těsní a voda se na přívodu uplně neuzavře a slabě dotéká?

Abych si ještě udělala pořádev pojmech.

Napouštěcí plovák je ten(hned při vstupu) přes který po spláchnutí dotéká voda a pak se uzavře? A Vypouštěcí je ten přes který vše odeteče tedy ten prostřední v mém případě?

J.

Ano, dobře to říkáte. Jen plovák je ta věc, která vyplutím s hladinou, uzavře napouštěcí ventil. *jasne* Není vidět dovnitř, jaký typ to je. Proto jsem psala, ať s foťákem nebo fotkou v mobilu, jdete do železářství. Je možné, že vám řeknou, ať vyměníte gumičku za 10kč nebo řeknou, že se to neoplatí, že je třeba koupit celý ventil s plovákem za 100kč. A budete mít zase 10 let klid. *jasne* Nechejte to po svátcích, protože, jak praví klasik, jestli se něco může zkomplikovat, tak se to jistě zkomplikuje. ;)Hezké a klidné svátky

figurek*
hodnocení

0x

Nemusíte vyměňovat celou nádržku. Stačí vyměnit napouštěcí ventil na přívodu vody.

Napouštěcí ventil se obvykle vyměňuje jednou za pár let a celý najednou, protože jednak není moc drahý a za druhé, nejde ho vyčistit. Čistit starý napouštěcí ventil je ztráta času.

Kupte napouštěcí ventil podobný tomu vašemu a vyměňte jej kus za kus. Zvládnete to sama, není to nic složitého, ale hlavně a hlavně vždycky radím všem ženám, nejdříve zavřete přívod vody.

zavřete přívod vody.

odšroubujte hadici

uvolněte plastovou matici, za kterou ventil drží

vyjměte starý ventil a vyhoďte ho

nasaďte nový ventil, napouštěcí trubkou pěkně kolmo dolů (Jestli je trubka dlouhá, pak ji zkraťte. Jde to kuchyňským nožem)

utáhněte plastovou matici, za kterou ventil drží

nasaďe hadici a dobře utáhněte

opatrně otevřete přívod vody a zkontrolujte, jestli nevzniká gejzír

No a když gejzír nevzniká a voda teče tam kam má, pak je dílo hotové. Stačí trochu šikovnější ruce a montovací kleště, zvané Sikovky.

mnoho zdaru *placni*

sanyo*
hodnocení

0x

Celkové foto vašeho WC nic nenapopví, máte fotit to, co je uvnitř. Pokud je to ventil co si myslím, nic nekupujte, odšroubujte kulatou plastovou hlavici vlevo nahoře, kde je membrána, pod kterou je malá černá gumička, pomocí jehly gumičku vyjměte a otočte ji. Vsadím se, že závada bude odstraněna. Preventivně si můžete koupit do zásoby gumičku náhradní,

hodnocení

Dobrý den.

Uff moc děkuji všem za pomoc.Takže mám tam tento napouoštěcí ventil z odkazu :

koupelny-sen.cz/...

Ten je jediný měněn celý asi před rokem.

Něco mi moje ženská hlava říká že by to mohla guma těsnící dole na vypouštěcím ventilu odkaz:

triker.cz/...

Ta si myslím že nemusí těsnit a dobře sedět proto to slzí.

Ale je to jen moje amatérská uvaha a rada si nechám poradit

Děkuju Jana

sanyo*

Pokud se nádržka nepřeplňuje a nekape přepadem, , tak cela určitě to asi bude ta guma. Je také nutné vyčistit doléhací dno, pod tou gumou, nečistoty, vodní kámen a pod, pozor ale na poškození.

hodnocení

0x

Jani, jak píše Sanyo, musíte vypozorovat, zdali voda přetéká, tak to bude tím, že nezavírá ventil. Pokud je to jako u mne, tak netěsnila guma, která těsní vodu dole, aby nevytékala pryč. Je to neslyšitelné a těžko viditelné. Já musel prstem malovat po stěně mísy, abych viděl, zdali stále protéká.

Dal jsem novou gumu a byl klídek.

Ahoj Milane, jen jsem zvědav, zdali jsi tam měl u toho vypouštěcího ventilu takový třmen přišroubovaný ke dnu nádržky, v jehož horní části je vedení táhla kuželky vypouštěcího ventilu. Bez povolení těchto šroubů bych já nemohl tu těsnící gumu vyměnit a ty šrouby se mi zdají strašně zarezlé:)) A také mi někdy ta guma nesedne a netěsní.

Toníku, zdravím, já jen měl vypouštěcí ventil uvolněný otočením doleva a šel ven. Fixinela a její síla odstranila vodní kámen, jen těsnění jsem dal nové. Samozřejmě nádobku taky očistil Fixinelou.

Krásné vánoce, hodně zdraví.

Zdravý člověk má hodně přání, nemocný jen jedno. Tobě přeji abys měl stále hodně přání!

(od pátku jsem mimo poč až do ledna)

Zdar, Milane, tak to´s měl nějaký český patent (na bajonet), kdežto já mám kombíka z Německa a ten tam má ten třmen, který se musí odšroubovat, aby se kuželka vyndala.

Jinak Ti přeji veselé vánoce a hlavně pěknou dovolenou a pěkné počasí, když budeš někde venku bez signálu WIFI :)) Po Novém roce na shledanou zde!

hodnocení

0x

Může se ale stát, že i rohový ventil před splachovací nádržkou netěsní a muže protékat :)

hodnocení

Jaký rohový ventil před splachovací nádržkou myslíte? Když se podíváte na mé foto v uvodním příspěvku tam je hadice která vstupuje do nádržky ,tam je taky nějaký ventil ,

děkuji

Na potrubí vody vedoucí ze zdi máte rohový ventil (uzávěr přívodu vody do splachovací nádržky) a v nádržce máte plovákový ventil. Oba 2 ventily jsou propojeny hadičkou :)

Ventil je vlastně kohoutek. Když není před náržkou, tak je nahoře u hadice. Ale musí tam být!;)

hodnocení

Ano už vím je to klasický kohoutek na hadici s tím zavírám vodu do nádržky.

Nooo ted si nejsem jistá ale když jsem vše čistila a měla rozebráno,tak kohoutek byl uzavřen a přesto si myslím že do nádobky nepatrně slzela voda to by znamenalo co? nebo to s problémem nemá nic společného..vždyt je vlastně kohoutek otevřen permanenetně...uffff už se v té malichernosti nějak strácím

Každopádně všem děkuji za trpělivost a ochotu .

sanyo*

Nebojte se sundat víko nádržky, zblízka nafotit a poslat sem, mnoha rádcům to určitě napoví a pomůže. Zajisté tam budou rezavé skvrny od vodního kamene, to má ve splachovači ale každý...

hodnocení

Dobrý den

Takže po uzavření kohoutku přívodu vody do nádržky asi na 15 minut voda dál slzí nepatrně v míse uplně stejně jako když je voda otevřená.Po opětovném puštění kohoutku doteče voda do nádržky množstvím kdy bylo zavřeno.

Mým ženským rozumem... si ted myslím že problém musí jen v těsnění dole u vypouštěcího systému.Kdy po uzavření kohoutu něco odslzí pryč a po puštění kohout to stejné množství doteče.

díky

Jani, je vidět, že Váš ženský rozum funguje geniálně. Bude to těsněním dole. Je třeba vyměnit a dosedací polchy řádně očistit a zbavit vodního sajrajtu...

hodnocení

Děkuji-

Pane Milane jak ten vypouštěcí ventil demontuji abych se dostala na spodek nádržky a těsnění?

triker.cz/...

Nahoře co je očko na obrázku je za něco uvnitř nádržky zaháknuté.A celý ventil je dost festový.Je potřeba nějakého fíglu cuknutí,pootočením atd?Doufám že není třeba nádržku demnonstovat ze zdi.Děkuji.

pecenkav*

jano222, ctete vnitrni postu?

Jani, až po vánocích, teď to vydržíte..

musí se otočit tuším doleva ze západky...

hodnocení

Dobrý den.

Zda mohu hlásím se krátce po "svátcích"

Dnes jsem uzvařela přívod vody do nádobky a vyndala z nádobky jak napouštěcí ventil tak vypouštěcí ventil, Takže nádobka je vlastně prázdná voda do ní "uzvařená" ale! do nádobky mi stále přikapává nepatrně voda z bílého přívodu viz foto.Takže mísa nepatrně slzí stále stejně jako když je celý splachovač v chodu...

Je to normální že do nádobky přikapává voda i ted po zavření kohoutku na přívodní hadičce? Bud tedy špatně těsní kohoutek? nebo něco uvnitř "bílého"(viz foto)...nebo to je tak normální a vše by měl uzavřít pak napuštěcí ventil který je ted demontován?

děkuji Jana

WC protéká velmi nepatrně #2
hodnocení

Ještě jedno detailnější foto

hodnocení

omluva ještě jednou

WC protéká velmi nepatrně #3
olaf71*

uzávěr malinko propouští,ale to bych neřešil,napouštění by nemělo propouštět,plovák ho uzavírá.podstatné je to,proč voda protéká. rozeberte napouštění,propláchněte a dát zpět dohromady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma plovák wc

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]