Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřeboval bych poradit s výběrem domácí vodárny.Mám kopanou studnu hlubokou cca 9m.Hladina vody od vrchu je 6m.Mam nachystanou vodovodní hadici do sklepa 11m.od studny. Zásoboval bych záchod a pračku která ja 2,5m vysoko a 10m daleko od mista kde by byla vodárna díky za rady.
6m hloubka studny, respektive výška hladiny v ní, je hodně na hranici sací schopnosti běžné domácí vodárny.
Buď se musí provést přesný výpočet...(na základě přesného nákresu).
Nebo zvolit čerpadlo s ejektorem, nebo ponorné.
doplněno 26.10.12 16:29:Zkuste nakreslit řez od studny do sklepa..s výškovými kótami..a vzdálenostmi, zkusím to spočítat.
Mam přibližně stejně hlubokou studnu...a používám vodarnu Al-ko HWA1300F
Zasobuje me cely dum vodou a jeste taham 50m hadice do zahrady ktera je do kopce.
Nemam zadny problem s tlakem. Vodarna je hlucnejsi, nastesti ji nemam v dome ale v mistnosti na dvore.
Nemuzu si na ni stezovat...Rodice maji vodarnu al-ko ( model ktery se uz neprodava ) asi 8let a porad jede bez problemu.
S tlakovou nadrzi jsem mel pred tim a uz bych nechtel.
Chvili to ma tlak chvili ne a prace kolem toho je taky vic.
Jestli vam vadi hlucnost jsou i automaty s mensi hlucnosti...bohuzel jsou za vice penez.
Me ta hlucnost nevadi. Nemam to v dome a neni to tam vubec slyset..
Samozrejme je to na vas co chcete a co si vyberete...je to jen moje zkusenost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.