Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Amatérská oprava prošlapaného schodiště

Od: nely* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,prosím o radu,jak opravit co nejjednodušeji staré dřevěné schody.Jsou prošlapané a mají oblé hrany.chtěla bych je nějak vylepšit,než si našetřím na odbornou renovaci. Moc děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mato*
hodnocení

0x

prosím foto

jabraka*
hodnocení

0x

Asi bych přikročil rovnou k rekonstrukci,místo nějakého provizoria.Nejjednodušší rekonstrukce je nalepení plovoučky na sešlapanou plochu,pokud by šla trochu přebrousit,tím lépe.Až se dostanu k focení,poukážu i s ukázkou.Na hrany plovoučky pak ještě lze nalepit případně kobercové nášlapy.

JABRAKA

mato*

Co to je za kobercový nášlap, který doporučuješ na hrany pl. podlahy na schody. Na hrany se používají ukončovací profily. Cena od 200Kč/bm ( dle druhu provedení a šířky lišty )

www.alox.cz/showi/...

jabraka*

Mato,Toto jsou tak zv. nášlapy na schody. koberce.vopi.cz/c/...

Jinak se dají použít na hrany samolepicí protiskluzové pásky.Napadlo mě,že ty nášlapy by se daly nalepit i na ty vyšlapané schody,takže by to byla velmi rychlá a bezpečná úprava.

JABRAKA

mato*

Tak ty nášlapy jsou pouze kosmetická úprava.Jsou různe druhy. Já mám obyčejné ( nařezané ze zbytku koberce ).Samolepící protiskluzové pásky se lépe hodí na teraso - schody než na plovoučku. Ideální je schody rozdělat , pokud to jde a opracovat samostatně. Pokud nejdou rozdělat, tak vybrousit na místě ( dost náročná práce )

Amatérská oprava prošlapaného schodiště

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]