Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení odpadu z umyvadla na olověnou trubku

Od: ttrobas odpovědí: 7 změna:

Měl by někdo tip, jak napojit odpad z umyvadla na olověnou odpadovou trubku? Olověná trubka o kus dál ve zdi přechází v litinu. Odtok z umyvadla má průměr 4cm, olověná trubka má vnitřní průměr 3,5cm (vnější 3,8cm).

Jak se dostat z většího průměru HT trubky na menší a jak to utěsnit v olovu?

Díky za případné rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Spojit se dá všechno...

Nicméně pokud "o kus dál ve zdi přechází v litinu", proč HT trubku nenapojíte až do té litiny a řešíte tyhle "provizorní" a nesmyslná spojení?

Pokud na tom spoji trváte, existují objímky, kterými se dá spojit doslova "vše se vším"..

vladaj

Není nad "odbornou" vaši radu, kterými se to zde jen hemží (zejména v rubrice VYTÁPĚNÍ) a tazatelům jsou většinou k ničemu, snad až na výjimky...Než takovéto rady, tak raději nic.Bylo by dobré si uvědomit, že každý není takový odborník, no spíše pseudoodborník, jako vy.

Musim priznat, ze Vase rada, je rozhodne lepsi nez moje..Mate muj obdiv.

kjanik112*
hodnocení

0x

Je možno vzít asi o,5 m HT průměr 40..Na levou ruku si vzít tlustší rukavici a pak horkovzdušnou pistolí nahřívat konec trubky, po změknutí ji pak levou rukou modelovat-zmenšovat její průměr, a zkoušet ji postupně zastrčit do trubky olověné. Pro profíka běžná rutina.Truba se pak potře silikonem ==těsnění==a zastrčí se do trubky olověné.(Jak prosté, milý Watsone). Ale tak bych to dělal, kdyby se mi nechtělo jít do obchodu, pravdu má kolega, že dnes je výběr různých převlečných objímek a redukcí tak velký, že možno říci, že dnešní výrobci vodoinstalatéry doslova rozmazlují.

knirek*
hodnocení

0x

jabraka*
hodnocení

0x

Určitě bych volil vysekání kousku zdi,než schůdek uvnitř.Za měsíc se to zaručeně ucpe a pak to stejně budete sekat.

JABRAKA

moto*
hodnocení

0x

Něco podobného jsem v minulosti řešil velmi pohodlným a jednoduchým způsobem a vždy fungovalo. Nestejné trubky jsem dal čelem k sobě a omotával postupně normálním obvazem a při tom patlal sanitárním silikonem. Namotal jsem na to bouli jako na bolavou nohu, když silikon zatuhl, vytvořil se pružný spoj s neomezenou životností. Jen je třeba použít gumové rukavice na práci a uhlazování, silikon pěkně lpí na rukách.

Samotný silikon by to neudržel, plátno z obvazu udělá jistý laminát. Ostatně, dělal jsem i zopevńující bandáže ze silikonu a jemné skelné tkaniny na zteřelá hrdla sání u motorek kdež originální nebylo dostupné. Jezdí dodnes.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]