Nejste přihlášen/a.
Měl by někdo tip, jak napojit odpad z umyvadla na olověnou odpadovou trubku? Olověná trubka o kus dál ve zdi přechází v litinu. Odtok z umyvadla má průměr 4cm, olověná trubka má vnitřní průměr 3,5cm (vnější 3,8cm).
Jak se dostat z většího průměru HT trubky na menší a jak to utěsnit v olovu?
Díky za případné rady
Spojit se dá všechno...
Nicméně pokud "o kus dál ve zdi přechází v litinu", proč HT trubku nenapojíte až do té litiny a řešíte tyhle "provizorní" a nesmyslná spojení?
Pokud na tom spoji trváte, existují objímky, kterými se dá spojit doslova "vše se vším"..
Není nad "odbornou" vaši radu, kterými se to zde jen hemží (zejména v rubrice VYTÁPĚNÍ) a tazatelům jsou většinou k ničemu, snad až na výjimky...Než takovéto rady, tak raději nic.Bylo by dobré si uvědomit, že každý není takový odborník, no spíše pseudoodborník, jako vy.
Je možno vzít asi o,5 m HT průměr 40..Na levou ruku si vzít tlustší rukavici a pak horkovzdušnou pistolí nahřívat konec trubky, po změknutí ji pak levou rukou modelovat-zmenšovat její průměr, a zkoušet ji postupně zastrčit do trubky olověné. Pro profíka běžná rutina.Truba se pak potře silikonem ==těsnění==a zastrčí se do trubky olověné.(Jak prosté, milý Watsone). Ale tak bych to dělal, kdyby se mi nechtělo jít do obchodu, pravdu má kolega, že dnes je výběr různých převlečných objímek a redukcí tak velký, že možno říci, že dnešní výrobci vodoinstalatéry doslova rozmazlují.
Něco podobného jsem v minulosti řešil velmi pohodlným a jednoduchým způsobem a vždy fungovalo. Nestejné trubky jsem dal čelem k sobě a omotával postupně normálním obvazem a při tom patlal sanitárním silikonem. Namotal jsem na to bouli jako na bolavou nohu, když silikon zatuhl, vytvořil se pružný spoj s neomezenou životností. Jen je třeba použít gumové rukavice na práci a uhlazování, silikon pěkně lpí na rukách.
Samotný silikon by to neudržel, plátno z obvazu udělá jistý laminát. Ostatně, dělal jsem i zopevńující bandáže ze silikonu a jemné skelné tkaniny na zteřelá hrdla sání u motorek kdež originální nebylo dostupné. Jezdí dodnes.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.