Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, mám dotaz před koupí krbové vložky. Poradte jakou vložku pořídit do 30 tis.
O těchto hodnotách: výkon 8-10 kw, velké topeniště, hlavně kouřovod 150 (mám komín 15x15cm/9m)
Potřebuji aby to dlouho hořelo a ne abych neustále nakládal. Vložka příjde časem obezdít a udělám rozvod teplého vzduchu do 2přilehlých místností.
Přemýšlel jsem o těchto krbech:
Ale ani jedna z nich nemá to terciální(CB) spalování.
Pokud někdo z Vás má z těmito krby zkušenost budu vděčný za každou kritiku čemu se vyvarovat. Díky Manas
Zarazil mne Váš úmysl udělat rozvod teplého vzduchu do dvou přilehlých místností. Pokud mohu radit, tak bych koupil krbová kamna s výměníkem (aby měl cca 8_10 kW výkonu do vody) a do těch přilehlých místností bych dal radiátory.
Teplý vzduch je mrška a nechce se mu k podlaze! Budou Vám tam hučet ventilátory, budou vidět ošklivé vzduchovody a budete pálit elektřinu!
Radiátory vhodně umístěné zajistí rovnoměrnou cirkulaci vzduchu po místnosti a lepší tepelnpou pohodu. Nehledě na to, že můžete spolehlivě vytápět i WC a koupelnu. Rozvod topné vody v měděných trubkách je levný a nenápadný. Navíc ho můžete natřít vhodným odstínem.
Pokud chcete pomalý a čistý ohen , tak musíte mít dobře izolované topeniště. Aby se tam držela vysoká teplota na malý vykon.
Ocel , litina má lambdu(tepelnou vodivost) asi 58W , šamot 1,2W a vermikulit 0,06W. Takže čistě litinová vložka odevzdá rychle teplo a vyhoří.Proto hledejte vložky s topeništěm s izolačních cihel. Ještě se taky používá na deflektor a taky tam na něj dávají vatu.Taky jde o předehřev vstupu do topeniště
Kanadské vložky začínají na cca 40000 kč . Možná bych zkusil udělat falešný krb a dát do něj kamna .Ty jsou lacinější než vložky.
A vzduch tam taky mužete vzít potom z toho krbu . kominictvi.com/...
Ještě jak se u nás testuje učinnost .Naloží se kamna předepsaným množstvím paliva .Třeba 2kg pro 6kw topeniště . Za hodinu ho spálíte a na kouřovodu změříte emise a teplotu a z toho se vypočíta učinnost . Samozřejmě tak se dá topit v kachlovych kamnech ale v krbovkach by jst musel každou hodinu přikládat .Američani testují topeniště na EMISE na více rychlostí od min po max. , Učinnost je nezajímá. To závisí jak je člověk používá. Takže jotulky cb , morso , vermontky atd mužete pomalu a čistě topit. S tím souvisí i ,že neznají nominální vykon, Oni narvou topeniště plné při testu.
Super, díky za výbornou odpověď, počkám do výplaty a pořídím tato: http://www.kominictvi.com/cz/kanadska-kamna/kanadska-kamna/alterra-cs1200
Myslíte že budou vpohodě? díky moc. A na netu jsem našel jak udělat rozvod do další místnosti.-)
je vidět že chcete modernu .Takže si připlatíte . Jsou to stejná kamna jak F 1100 - akorát jiná obalka. Topeniště 50cm široké a 30cm hluboké .Na přitápění dobrá velikost .3 hodiny hoření a 3 hodiny žhavé . Asi hledejte ve svém regionu firmu co vám to instaluje .Tam vám dá nižší sazbu DPH a při této ceně už se to vyplatí než instalovat sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.