Nejste přihlášen/a.
Máte někdo prosím vás zkušenosti s voskováním plovoucí podlahy? Na internetu jsem našel jen firmy, které to provádějí, ale pro samouka nic konkrétního. Potřeboval bych poradit jaké použít prostředky, jak zhruba na to a hlavně zda to má vůbec cenu. Znamý mě říkal, že po položení je lepší ihned 2x navoskovat
to se doporučuje a používa
CC-Přípravek na impregnaci spárcena? cca 500Kč/ 250ml
Voskování a lakování je logické jen na dřevěné podlahy.Laminátové mají povrchovou úpravu,která lak nepotřebuje,nebo je neúčinný.Povrch není nasákavý a je dostarečně tvrdý.Informace získáte nejlépe u výrobce vaší podlahy.
JABRAKA
doplněno 21.12.08 14:03:Jak uvádí Mato,ten uzavírací olej na levné typy podlah,kde ve spárách hrozí nebezpečí namočení a botnání spáry,je dobré do spár ten lak napustit.Ale dělal bych to už při montáži,kdy ten olej vnikne do hran spáry důkladněji.Plochu bych nenatíral.
JABRAKA
Pro Jabraku
co odpověď k podlahám to blábol. Prostě chytáš body za každou cenu - bohužel za každou blbost.
Čti co doporučuji, čti k tomu technické listy a pak komentuj. Jestli podlahy, které dělám jsou levné a nekvalitní tak ... bez komentáře. Zákazník si sám vybere, já mohu pouze doporučit. Máš pravdu , že laminátová podlaha nepotřebuje voskovat, ale ten vosk se dává právě kvůli uzavření zámku. Chtěl bych vidět , jak budeš natírat jenom spoj a jak to pak rozleštíš.Dělá se to po montáži, ale také průběžně, záleží na ( zákaznikovi ) frekvenci vytížení ( provozu ) podlahy atd. nebo už vůbec nikdy.
"Blábol,¨říkáš?Proč tak podrážděně?Vždyť jen doporučuješ zákazníkovi,aby vyhazoval zbytečně peníze.Ten lak je na 15 m2 za 500Kč.
Tobě to hodí také nějakou korunu za to lakování.Tak se příliš neošklíbej,když tady chce někdo někomu poradit,jak ušetřit.Stejně jako reklamy firem.Laminátová podlaha do sebe nenasákne ani gram oleje,nebo vosku,a ty to na to napatláš a pak vytřeš do hadru.Nevidím v tom absolutně žádné ekonomické jednání.
JB
sice trochu šarvátka, ale přikláním se k matovi. kazdy kdo dela podlahy me rikal, ze je lepsi je navoskovat, aby se vosk dostal do spar kvuli pozdejsimu pruniku vody a popraskani. dokonce jsem se to uz docetl na internetu u jisteho vyrobce, ktery toto doporucuje. zajimal me hlavne postup a nakonec jsem koupil v obi prostredek (nemam ho u sebe, nevim jaky), ktery se nanese a bezchlupovym hadrem se rozlesti, provadi se dvakrat za sebou. jinak diky, stastny a vesely vanoce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.