Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chytrá pěna

Od: marekt* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

chci zateplit zbývající část podkroví cca 3 pokoje. Zbytek mám zateplený klasicky vatou - 10cm mezi krokve a 8cm pod krokvema. Skladba střechy je: krytina IKO Cambrige, pojistna hydroizolace IKO, prkna. U vaty jsem pod prkny nechával mezeru cca 4 až 6 cm. Teď mám možnost levně zateplit chytrou pěnou, cenově mě to výjde levněji než znovu zateplit vatou. Otázka je, zda mohu tuto pěnu nechat nastříkat přímo na prkna, tedy bez té vzduchové mezery...Pěnu bych dal i přes krokve a zadělal parotěsnou fólií. Lze to takto udělat, nebo dát raději vatu a nechat tu mezeru pod tím záklopem?

Díky za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jerry00
hodnocení

0x

Jinak to asi stejně nepůjde, protože by pěna při expanzi stejně nejspíš parozábranu roztrhla.V TV to stříkali rovnou na krytinu zespodu.Spíš bych se bál toho, co udělají za čas ty prkna.Pěna expanduje, přilepí se zespodu na prkna, který jsou tak zaklopené zeshora i zespodu. Nedejbože aby tam svrchu něco zateklo.pak bude zaděláno na dřevomorku nebo houbu a plísně.Chtělo by to pro sychr ta prkna pořádně ošetřit.

hodnocení

0x

Marku,

1) nevím jakou vatu jste použil, ale 18cm vaty je žalostně málo, vhodné tak na rok 2000...

2) mezera mezi prkny a vatou byla zbytečná

3) silně pochybuji o levnější ceně chytré pěny, ale přeji Vám to,

4) klidně nastříkejte pěnu na prkna, mezi krokve, přes krokve, pak rošt parotěsku (pokud Vám to nevadí, můžete se podělit o fotodokumentaci práce?

5) osobně bych doporučoval vatu o tlušce 26 a více cm...

6) klidně se ptejte dále..

jabraka*
hodnocení

0x

Rozhodně by to chtělo nejprve pod prkna difuzní folii a pak tuto pěnu.Mezi prkny a difuzkou by ale měla být provětrávací mezera.

JABRAKA

Jardo, on má již jednu folii, tak je zbytečné dávat dvakrát!

doplněno 24.10.12 20:07:

Jejda, jejda,

špatně jsem vyhodnotil pojistnou hydroizolaci. Domníval jsem se, (špatně a proto se omlouvám), že se jednalo o kontaktní membránu!

Jelikož se jedná o nepropustný hydroizolační pás, musí být mezera ODVĚTRÁVANÁ. To znamená, že zde nebude žádné užlabí, ani nároží. Jelikož je mezera nutná, tak nemůže být pěna, kteréá tuto mezeru neudělá...

Omlouvám se za nepřesnou první radu...

Jardo, omlouvám se i Tobě. Promiň. *hi* a stydím se...

pane Jerry, díky za upozornění,

jerry00

On nepíše jakým způsobem to má dělané. existují dvě verze( s mezerou a bez mezery) a liší se použitou fólií. Jednou je polopropustná a jednou nepropustná.

marekt*
hodnocení

Tak ještě k té skladbě. Ten pás pod krytinou je IKO Armourbase PRO. Právě, že vím, že u vaty ta mezera být musí. Takže u té pěny taky... A neexistuje nějaký způsob, jak tam tu mezeru dodržet i za použití pěny?třeba připevnit nějakou jinou fólii pod ty prkna tak, aby tu mezeru vytvořila...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]