Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skutečná cena za půdní vestavbu

Od: natyd odpovědí: 14 změna:

Zdravím, chceme dělat půdní vestavbu 3pokoje + koupelna. Jedna stavební firma nám cenu realizace otipovala na 600 tis.

Jelikož ale přemejšlíme i o svépomoci tak si říkám o kolik bych svépomocí ušetřila... když oni by to udělali za 600tis. svépomocí bych to zvládla za jakou částku...(přibližně) kolik z té částky má asi firma rabat...

Jesrli někdo dokáže odpovědět tak předem velké díííík...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kdysi kdesi jsem četl jednoho amerického autora, který psal, že "než bych posekal trávník, to raději zůstanu jedno odpoledne v práci přesčas, a z těch 20 dolarů co dostanu navíc dám deset sousedovic klukovi za posekání a za druhých deset si koupím pivo, abych na něj nekoukal jen tak nasucho, jak pracuje ".

Tím chci říct, že ne všechno, co si uděláme sami, musí být nutně ve svém důsledku levnější. Jistě, neznám vaše zkušenosti ve stavebnictví, ale když si představím, kolik práce bych musel vložit, kolik vzácného volného času obětovat, a v jaké kvalitě by byl konečný výsledek, tak za sebe říkám, že bych do stavby svépomocí asi nešel. Některé práce mají dělat odborníci, a přestavba bytu není věc na rok ani na dva, je docela možné, že v něm budete bydlet mnoho let.

Pokud vám jde o peníze, zkuste si to nechat nacenit od více firem - možná, že tam budou významné rozdíly. I když nejlevnější nemusí být nejvýhodnější...

uska*
hodnocení

1x

Matriál vámi koupený a zabudovaný vás přijde dráž. Vy za něj zaplatíte 20% DPH, ale firma jen 14%. Firmy mají množstevní slevy na materiál, ale vám slevu nikdo nedá. V konečné fázi budete bez záruky. Vždy se bude jeden vymlouvat na druhého. Nedělala bych to.

hodnocení

0x

Firma Vám to také jen odhadla, takže je to pro Vás přesný součet nepřesných čísel.

Přesně jedině dle položkového roypočtu...a kompletního projektu.

Stavební firma má většinou zisk cca 15-20% o moc více to většinou nebývá..(a to jsou ještě hrubé zisky nikoliv čisté) a v "nejlepším" případě...realita je většinou horší..

hodnocení

0x

Většinou po mých zkušenostech to bývá 1/3...:)

Jedna třetina na nákup materiálu,jedna třetina odvody státu,náklady na dopravdu atd.a jedna třetina zisk...*jasne*

Samozřejmě se jedná u hrubý odh,ad.ale s nějakou pravděpodobností.Rada takhle od stolu je téžká,není známý rozsah prací...:)

natyd
hodnocení

já vím, ale zatím jsme ve fázi zjišťování informací..:)...

Rozsah prací...ježiši...jedná se o holý půdní prostor 13x8m tudíž, zateplení střechy, instalace střešních oken, zdění příček, štukování, vyrovnávání podlach, instalaterské práce, elektrika, obkladačské práce... de facto vše...

Hodně přemýšlím nad tím, že bych posháněla nějakou malou firmu de facto živnostníka, který má u sebe dva, tři řemeslníky a nechala je udělat zednické práce, pak si povala svého elektrikáře, instalatéra apod...myslím si, že by to bylo co se týče financí lepší, ale nevím je to jen můj laický názor...

Hodně přemýšlím nad tím, že bych posháněla nějakou malou firmu de facto živnostníka, který má u sebe dva, tři řemeslníky a nechala je udělat zednické práce, pak si povala svého elektrikáře, instalatéra apod...myslím si, že by to bylo co se týče financí lepší, ale nevím je to jen můj laický názor...

To si opravdu nemyslím...

V podstatě je to podobné, jako koupit hotové auto...nebo ho skládat po dílech..

Lepší je sehnat si slušnou menší firmu, která si pod svá křídla vezme od A po Z vše...a Vy následně budete mít záruku u JEDNÉ firmy...jednat budete s JEDNÍM člověkem..Finančně to dražší určitě nebude..a na koordinaci to bude o 80% snažší..

joudic*
hodnocení

0x

to je pekne, ze zaplatim na materialu vyssi DPH nez remeslnik :) ale kdyz si vsechno udelam sam?

Ted jsem delal koupelnu + wc (sakumprask na miste kde nic nebylo) chybi mi uz jen kachlicky a dlazba...

tzn. par futer, hora ytongu, malty, stuky, elektroinstalace, sadrokartony, odpady, vana, wc atd a kolik jsem za to dal? cca 7000,- vyjmenovany material + 4 dny prace o vikendu, a ted mi reknete, kolik si rekne firma za takovou atypickou koupelnu :) Nehlede ta radost z odvedene prace, zatim se jeste porad denne chvilku kocham (na obklady nemam prachy ted a hlavne si neumim vybrat zatim dekor

Dalsi priklad, kominik chtel za rozebrani popraskaneho, a postaveni noveho komina 11500,- dobre ne, a vite kolik me staly cihly, malta, lepidlo, stuk? 1450,- Kč + 2 prijemne slunecne pracovni dny, pivko a tak :)

Takze bych se moh v praci docela naprescasovat, a ne ze bych za vydelane prechy neco koupil deckam, ale zaplatil bych remeslnika a jeste by mi chybelo :)

Problem je v tom, ze Vy pocitate s tim, ze Vase prace je zadarmo.NE, neni.., nebo si necenite sve prace ci sveho volneho casu.
joudic*

naopak ja pocitam, ze tu praci dostavam zaplacenu ;) a to dost luxusne, napriklad u kominu svepomoci jsem si vydelal 5.000 za kazdy den, a navic me to naramne bavilo... no a to vam nikdo jen tak neda... a za "vydelaych" 10.000 jsem si mohl koupit material na koupelnu a jeste mi zbylo 3.000 na velky nakup potravin :) tak nevim ... jediny, kdo tady prodelal je pomyslny remeslnik, ktery o vikendu sedel misto me doma u televize :)

doplněno 24.10.12 19:11:

navic jsem OSVC, cili to hned nemusi byt vubec vikend, o ktery prijdu praci na svojem, ale kdykoli si usmyslim, ale to jsem nechtel dodat... chtel jsem hlavne dodat, ze muj job = PC, takze ja jsem rad za kazdou manualni praci na baraku nebo na zahrade a vylozene se tesim az vyroste trava, abych mohl vytahnout sekacku apod :)

doplněno 24.10.12 19:35:

naklady jako 100Kc benzin do stavebnin a podobne smesne castky za elektrinu na michani stavebnich smesi a ok naka ta Plzen k praci, ikdyby to delalo 1000Kc navic na tom kominu treba, tak porad mam za cca 10h zabavne prace misto televize, usetrene 9 tis, to jsem svymi prispevky chtel rici

ten komin byla docela kravina, sup sup a hotovo... ja nevim jak vy, ted jsem koupil dum a fakt nemam 9tis navic, abych ho mohl dat nekomu za neco, co si umim udelat sam, a bavi me to... ze stejneho duvodu si nenajmu nejakeho teenagera na posekani zahrady, odpleveleni zahonu apod

Koupelna uz samozrejme byla prisnejsi, ale o to vic se ted mohu durdit pri prijimani pochval, za dobre odvedenou praci a buh vi kolik se tim usetrilo.

Kdo nema penize nazbyt, je svepomoc nutnost ne volba. Nez bych nasetril na koupelnu od remeslnika, tak bych se koupal jeste 2 mesice v kyblu s teplou vodou...

Tomu se rika demagogie..., ale je to Vase vec.
Nicmene i tak nepocitate dost dalsich nakladu.
majsterjoe*

Dobry remeslnik nema cas sedet o vikendu u televize.

Kdyz na to mate cas, chut, energii, penize udelejte si to sam. Ale, preci jenom, remeslnik a dora firma to udela rychleji, dokonaleji a v konecnem vysledku mozna i levneji.

natyd
hodnocení

Využiji ještě této diskuze a zeptám se na dvě věci:

1) Pokud nebudeme hýbat s obvodovým zdivem a střechou budeme čistě dělat jenom příčky potřebujeme stavební povolení?

2) Co si myslíte o topení tepelným čerpadlem země/voda... Můžeme mně někdo dost polopaticky vysvětlit vysvětlit výhody, účinnost a praktičnost v ve starém rd...vážně se s tím dá topit i když je venku -20?

a tak přidám ještě jednu otázku;)

3)jaké topení by jste zvolili do staršího rd (topením krbovou vložkou nám nebylo doporučeno) bude se vytápět cca 150m2 obytné plochy a zatím dům nebude nijak zateplen...

1. SP ne, maximalne ohlaseni stavby, zeptejte se na SU pod ktery spadate
2. Anp, TC topi i ve velkych mrazech, nicmene zpravidla s nizsi ucinnosti
3. TC v tomto pripade nevidim jako nejvhodnejsi, protoze prvotni investice bude vzhledem k nezateplene stavbe zbytecne vysoka..a az zateplite, bude vykon TC treba i 3x tak vysoky nez potrebujete
natyd
hodnocení

Právě pán, který tu byl a koukal na náš prostor, tvrdil, že stavební povolení budeme potřebovat. Já měla za to, že když se zjednodušeně řečeno nezmění ráz domu, že není potřeba. Nevím jestli je to tím, že se tam bude dělat vše nové, elektrika, odpady a jíné...

Každopádně se zeptám na staveb.úřadě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]