Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě bytu v Praze - kde ne?

Od: ip* odpovědí: 15 změna:

Chci si v Praze koupit byt. Jsou nějaké čtvrti, kterým je lépe se vyhnout?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

To je otázka do pranice, záleží, čemu se chcete vyhnout. V centru je extrémně draho a poměrně silný dopravní a turistický ruch. Z hlediska kvality ozvduší je dle ekologického měření nejhůře znečištěný pás kolem řeky, kde je ta kotlina. Z hlediska kriminality a ev. přepadání bych vynechala po vlastní zkušenosti Nusle, část kolem Palmovky, vlastně od Karlína po Hlloubětín, kde je extrémní koncentrace heren a bazarů s noční provozní dobou pro výkup, což jistě o něčem svědčí a dolní Žižkov. Část sociálních případů byla vystěhována taky na Lužiny, odkud jsem musela prchnout z těchto důvodů, bydlení bylo neúnosné a náš dům připomínal v noci ghetto, ale třeba se to už zlepšilo, z podobných důvodů bych vynechala též Holešovice. Naopak bych doporučila čtvrti jako jsou Horní Počernice, Zahradní Město, Strašnice, Bohdalec, Malešice, Dejvice, Suchdol, Klánovice, Troja, Kavčí Hory, a řadu jiných, je tu moc hezky. A mám i dobré zkušenosti s některými lokalitami kolem Prahy, odkud je rychlé spojení do Prahy na metro, třeba Roztoky u Prahy, je tam větší klid, víc přírody a levnější bydlení.
askmenow*

Skvělá odpověď.

Je to hodně o osobních preferencích. Dodala bych, že hodně lidem v poslední době (aspoń takovým,. které znám) nevyhovuje Libuš a okolí (kvůli Sapě a próblematice s ní spojené), i když osobně si myslím, že se jedná z velké míry o zaujatost.

Také záleží, zda jste ochoten jít i do panelového domu, nebo ej zavrhujete. Myslím, že v Praze je hodně sídlišť, kde jde cena nemovitostí dolů, zatímco se jedná o stále lepší místa k životu.

Rozhodně nemám pocit, že by byly v Praze nějaké čtvrti, kde je neradno žít (a pokud, tak jistě ne celé čtvrti). Myslím, že dobrý obrázek si uděláte už po pár návštěvách lokality (nezapomeňte si tam zajet ve večerních hodinách, poinformovat se o dopravě a dostupnosti, zázemí, ktzeré vás zajímá, jako mohou být parky, sportoviště, zdravotnická a vzdělávací střediska atd... a nestyďte se dělat to, co je celkem běžné v cizině: zastavujte lidi, co vypadají, že ta,m bydlí, a požádejte je o názor.)

doplněno 25.10.12 18:12:

Níže zmiňované Jižní Město považuji za bezproblémovou lokalitu, samozřejmě jistě se najde nějaká ulička, kde by se člověk bál a dům, kde jsou divní sousedé, ale obecně mylsím, že je dobře dostupné metrem i autobusy s dobrou infrastrukturou a zároveň levné.

ip*
hodnocení

Děkuji všem za odpověď. Šlo mi právě o tu kriminalitu a možné koncentrace problémových nájemníků, například ty sociální případy. Kdysi jsem četl, že není dobré sídliště Černý most, ale už nevím, jak to bylo zdůvodněné. Právě jsem i z důvody ceny uvažovaji o bytu na nějakém sídlišti.

lio

To je pravda, Černý Most a Lehovec jsou taky ghetta.

ip*
hodnocení

Právě takovým místům se chci vyhnout.

luzinak

Bydlíme na Lužinách a nemůžeme si to vynachválit. Pod nosem park a Prokopské údolí, metro, hromada škol i školek, do centra chvíle. Vzduch na Prahu velmi obstojný. Bezdomovce tu nevídám; když chodím v noci, nikde nikdo, natož zjevové. Jediný bugr dělají žáby z parku... *smich* Bída je parkování, ale to hodně záleží na konkrétním místě. S dětmi dost couráme všude možně, na místo, kde by bydleli nežádoucí sousedé, jsme zatím nepadli.

dejavu*

Bydlela jsem v Kettnerově ulici a zezačátku jsme byli spokojeni, bylo to nové sídliště, tehdy ještě metro nebylo hotové, ale pak tam sestěhovali Cikány z Vysočan a nastalo peklo. Možná, že od té doby, už se zase odstěhovali, nevím, ale nebylo před nimi úniku. Dům byl stavěn do polokruhovitého rondelu, okna jen do vnitřní části rondelu s hřištěm a tam neustálý kravál z diskotéky naproti, z hřiště, které bylo dnem i nocí plné delikventů, co hriště zničili a v noci tam dělali kravál. Děti nechodily do škol, takže tam zlobily i přes den, do toho spoustu taxíků, co přiváželo naše nezaměstnané chudáky z města, strašně se tam kradlo, děti i zapálily barák atd. A to to vypadalo tak super, když jsme tam přišli! Vše nové, hezká zeleň, nové hřiště... Vše se za dva roky změnilo, takže po 4 letech jsme utekli.

Vzduch tam byl pěkný, to ano a Prokopské údolí je taky fajn.

ol*

To by se též takhle dalo mluvit třeba o Jižním Městě. Žil jsem zde více jak čtvrt století a myslím, že je to navzdory horší pověsti také dobré místo k bydlení. Je zde dostatek zeleně (Hostivařský, Krčský les), pěkné školky i školy s rozsáhlými sportovišti, spojení do centra MHD do půl hodiny, na některých místech ještě bezproblémové parkování (i když to je jeden z problémů; a bude hůř, chtějí zavézt parkovací zóny pro nerezidenty). Jedná se ale o především panelové domy.

I výše doporučované Strašnice nebo Malešice jsou dobrou adresou.

Pěkné místo k bydlení jsou i Vršovice, zde už je ale třeba více vybírat a jak bylo razeno výše, třeba se i poptat v okolí. Jsou místa, kde moc bezpečno není (okolí Ruské ulice). Výhodou je již to, že jste poměrně v centru a nevýhodou obtížné parkování.

Na druhou stranu od řeky Dejvice nebo Bubeneč. Velice příjemné bydlení, ale tomu odpovídající cena. Opomenout nelze ani určité části Smíchova (vyhnul bych se ale okolí ulic Plzeňská a okolí).

hodnocení

0x

Můžu doporučit Zbraslav - dobré spojení na metro a do centra, a zároveň je člověk tak trochu stranou a v přírodě. A také Jinonice. V blízkosti Prokopské údolí, nákupní centrum a klid a pohoda. Nedoporučuji Vršovice v okolí Kooh-i-nooru (smog), Černý most je hrozný, bydlí tam kamarádka, daleko do centra a většina obyvatel jsou buď Romové nebo Vietnamci.

frantisekvvv
hodnocení

0x

je potřeba si nadefinovat, co myslíme tím Praha, centrum širší centrum nebo okraje typu Počernice (to z mého pohledu už není Praha :)

prr

V Horních Poč. bydlím a že to není Praha? Autem jsem v centru za 20 minut. To mi za dům, zahradu a naprosto klidné a bezproblémové bydlení přijde jako velmi malá daň. Navíc bez auta cca 5 minut autobusem na metro B Černý most..

dejavu*

Počernice jsou super lokalita a na metru jste autobusem za 5 minut, nemohu si je vynachválit, krásná příroda, na Lhotě na koupáku jsem za 1/4 hodiny autem, na výlety a procházky spoustu zeleně.

jabraka*
hodnocení

0x

Mám známé,kteří bydlí v Zahradním městě.Je to perfektní panelákové bydlení.Také je vhodné sídliště Barandov.

JABRAKA

joudic*
hodnocení

0x

co blbnete s cernyma mostama, luziny a takovyma mistama na okraji, kdo by tam chtel bydlet (pardon)... co treba vrsovice, 5 min vlakem na hlavak, kdykoli domu v noci tramvaji... 10 min tramvaji k rece, pres most hned na smichove... je pravda, ze jsem vypad z mesta na vesnici, ale ja nemusim denne do Prahy do prace.. ale konecne sunka je tady sunka, a chleba je chleba a i po tydnu se da jist :)

a taky sakra mili byvali panelakovi sousedi, kez vam na te pate vyroste mozol, az budete dupat odpoledne na meho nasledovnika, ze 20% hlasitosti TV je moc :) zrovna ted i ve 4h rano si posloucham oblibenou muziku stejne nahlas jako v aute :P

ciko
hodnocení

0x

Gheto dolni Lehovec zije svym vlastnim zivotem, ikdyz (za 10 let meho zivote v nem) se mirne pozmeznilo k lepsimu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]