Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vše je potřeba k převodu domu?

Od: martin1* odpovědí: 3 změna:

Zdravím všechny,potřeboval bych poradit.Otec má nějaké dluhy a dohodli jsme se ,že bude lepší když na mě přepíše dům.Má ho z dědictví po svém otci který již řadu let nežije.Zajímá mě co vše je potřeba k převodu nemovitosti a kolik mě to bude stát.Co jsem vyčetl po internetu tak smlouva by byla darovací aby se nemusela odvádět daň jelikož spadám do skupiny I jako syn.Dále jsem vyčetl,že bych měl platit 500kč na katastru nemovitostí,nevím zda je to všechno nebo bych musel platit někde něco dalšího?Díky za reakce.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. Martine, na katastru zaplatíte již 1.000,- Kč. Pokud si darovací smlouvu sepíšete sami, pak ušetříte za právníka. Pak je potřeba ověřit podpisy ( to udělají buď na obecním, či městském úřadě, nebo na poště za poplatek cca 30,- Kč za jeden podpis. To je vše.

doplněno 23.10.12 17:00:

Není zač.

pacourek*
hodnocení

1x

Darovací smlouvu (2kopie pro vás+2 kopie pro katastr) 1 kopie musí mýt uředně ověřění podpis (to se dělá bud na poště ,na matrice ,u notař).Kopie pro katastr (ta s ověřením podpisem +1 kopie) se odnesou na okresní katastralní uřad.Cena za ověření je 30 Kč u ostatních se ty poplatky měnili (byvalo 500kč)

martin1*
hodnocení

0x

Děkuji moc za odpovědi,to je vše co jse potřeboval vědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]