Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,potřeboval bych poradit.Otec má nějaké dluhy a dohodli jsme se ,že bude lepší když na mě přepíše dům.Má ho z dědictví po svém otci který již řadu let nežije.Zajímá mě co vše je potřeba k převodu nemovitosti a kolik mě to bude stát.Co jsem vyčetl po internetu tak smlouva by byla darovací aby se nemusela odvádět daň jelikož spadám do skupiny I jako syn.Dále jsem vyčetl,že bych měl platit 500kč na katastru nemovitostí,nevím zda je to všechno nebo bych musel platit někde něco dalšího?Díky za reakce.
Zdravím. Martine, na katastru zaplatíte již 1.000,- Kč. Pokud si darovací smlouvu sepíšete sami, pak ušetříte za právníka. Pak je potřeba ověřit podpisy ( to udělají buď na obecním, či městském úřadě, nebo na poště za poplatek cca 30,- Kč za jeden podpis. To je vše.
doplněno 23.10.12 17:00:Není zač.
Darovací smlouvu (2kopie pro vás+2 kopie pro katastr) 1 kopie musí mýt uředně ověřění podpis (to se dělá bud na poště ,na matrice ,u notař).Kopie pro katastr (ta s ověřením podpisem +1 kopie) se odnesou na okresní katastralní uřad.Cena za ověření je 30 Kč u ostatních se ty poplatky měnili (byvalo 500kč)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.