Nejste přihlášen/a.
P.S. Jedná se mi o daň z převodu nemovitostí
Prodej nových bytů za obvyklých podmínek nepodléhádani z převodu nemovitostí. Prodej pozemků a garáží dani podléhá. Daň přiznává a platí prodávající, pokud se smluvní strany nedohodnou ve smlouvě jinak. Za úhradu daně ručí nabyvatel.
doplněno 23.10.12 12:29:Viz §20 odst. 7 zák.č.357/1992: Od daně z převodu nemovitostí je osvobozen první úplatný převod nebo přechod vlastnictví ke stavbě, která je novou stavbou, na niž bylo vydáno pravomocné kolaudační rozhodnutí, nebo je dokončenou novou stavbou nebo rozestavěnou novou stavbou a stavba nebyla dosud užívána, s výjimkou zkušebního provozu,
Dobrý den.
Daň z nemovitosti platí vlastník nemovitosti, a to každý rok vždy do 31.5.
Musíte si zajít na finanční úřad a první rok nabytí nemovitosti vyplnit příslušný formulář, který Vám FÚ poskytne. Další roky už Vám bude jen chodit složenka ka zaplacení požadované částky.
Jak říká MIRA- po zapsání nemovitosti do katastru nemovitostí se na finančním úřadě sepíše přiznání daně z nemovitosti.Pracovnice všechno zařídí.Nevím,jak je to s nabytím,ale od developera,realitky,byt kupuješ na základě smlouvy.Tam platí daň z převodu původní majitel,dá se ovšem dohodnout i opak.
JABRAKA
Já bych jen doplnil, možná trochu z jiného pohledu, pokud jde o daň z převodu nemovitosti, u které jste vy KUPIJÍCÍ, tak si rozhodne do kupní smlouvy dejte odstavec, že daň zaplatíte vy a o částku daně zaplatíte méně byvalému vlastníku nemovitosti na kupní ceně.
Vyhnete se tomu co jsem si prozil já, že prodávající daň neodvede a financni úřad vám pak posle slozenku s upozornením, že jste se koupí nemovitosti stali automaticky i rucitelem za to, ze dan z prevodu nemovitosti prodavajici zaplati.
A jistě uhodnete jak 'hodně' se snazil FU vymoci z prodavajiciho dotycny dluh a za jak dlouho sel na jistotu za mnou jako kupujícím. Vám je totiž hned co sebrat
Jinak přeji krásné bydlení.
PV
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.