Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dostat z krizový situace

Od: aho odpovědí: 16 změna:

CHtěl jsem se zeptat kdych byl ještě zamněstnán a došly by my veškeré finnanční prostředky na placení nájmů a nikde ve spořitelnách my nechtěly kuly velkýmů zadlužení už pujčit? Co mam dělat abych neskončil na ulici?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Předejít této situaci. Jiná rada není.

ohneta*
hodnocení

2x

Vzít si bohatou ženu, doučit se češtinu *zed*, svou práci dělat svědomitě, zbytečně si nepůjčovat.

jirioliva1
hodnocení

0x

Odpověď je překvapivě jednoduchá > v žádném případě si nepůjčovat na blbosti nepotřebné k životu a řešit situaci s bydlením s rozumem a adekvátně k finanční situaci. Pokud nedojde k rovnováze mezi příjmy a výdaji, tak často dochází k situaci, kterou zmiňuješ na konci dotazu. Víc asi radit nejde, to musí každý ukočírovat sám...

hop®
hodnocení

0x

Nejlepší je trošku přemýšlet a krizovým situacím předcházet...

hodnocení

0x

1. zákon: nikdy žádné půjčky. Nikdy a za žádnou cenu. Bez výjimky, v žádném případě.

A pokud to dojde až za hranici, tak u nás máme velmi pohodlnou sociální síť - jedno celé etnikum by o tom mohlo vyprávět.

jirioliva1

Tak to je opravdu skvělá rada č.1 :( To by tisíce mladých lidí dodnes bydlelo u rodičů. To snad nemůžete myslet vážně? Kdo dneska pořídí vlastní bydlení bez úvěru, hypotéky, či půjčky? to mi vysvětlete?

Dobře, hypotéka na bydlení budiž. Může být. Výjimka potvrzující pravidlo.

doplněno 07.11.12 23:06:

Nicméně mým dětem jsem založil stavební spoření už v předškolním věku.

jirioliva1

Tayk to jsem rád, že souhlasíte. To bych si musel myslet, že patříte k lidem, kteří dostali za komunistů byty za minimální částku nebo zcela zdarma a dneska machrují :)!

pacourek*

Jetho Chtěl bych se zeptat co byste dělal kdyby jste měl 3400kč (užasní socialní system)Práce žadná a najemné 3250Kč

doplněno 08.11.12 08:26:

Chtěl jsem říct pouze jetho že jsou případy jako muj příbuzní ktery si musí pujčovat i na živobití od rodiny(i rodu) .Tak nízky davky dostal proto podle mněže si předchozí obdobý něco vydělal

doplněno 08.11.12 08:32:

Jetho jemu jsem chtel pouze řici že pokud by byl v stejném případě musel by si pujčovat i kdyby nechtěl (protože by se jinak nedoplatil na exekucích

luke237
Tohle se mi nejak nezda. 3400Kc? Co dorovnani do zivotniho minima? Na jake davce jsi? Muzes pracovat, jen nemuzes najit praci? Nebo nemuzes pracovat? Cele se mi nejak nezda.

Dorovnání do životního minima? ŽM jednotlivce je 3.410 Kč *nevi* Je možné i získat doplatek na bydlení, ale ten je vázaný na nájemní (nikoli třeba podnájemní) smlouvu či vlastnictví bytu a trvalé bydliště, což ne vždy je snadno splnitelná podmínka.

luke237
Tak to je teda drsny. Nemas to lehky. Chce to proste najit praci. Kdyz je na plny uvazek, tak nekolik na zkraceny, brigady, docasne vypomoci (tyden tady, mesic tam, 2 tydny nekde jinde, ...), pripravit se na daleke dojizdeni a na par mesicu to prekousnout a pritom se porad rozhlizet po necem v okoli, ... Zijes nekde daleko od vetsiho shluku lidi? Mas nejakou zdravotni prekazku, pro kterou mas velka omezeni na okruh moznych zamestnani?

Půjčka na živobytí není řešení problému, nýbrž jen jeho oddálení a prohloubení.

luke237
Tak to je opravdu skvělá rada č.1 [:(] To by tisíce mladých lidí dodnes bydlelo u rodičů.
Nechapu, proc se do nej tak navazis. Az zacne mladej/mlada vydelavat, tak si muze pronajmout byt. Jestli jeho/jeji prijem nepokryje cely najem, lze bydleni sdilet s dalsimi mladymi lidmi v podobne situaci. Nevim, co do toho motas hypoteku. Na tu dosahnou, az se propracuji k nejakemu prijmu a dolozitelne financni historii, tak jako vsichni zadatele o hypoteku.

Samozrejme dalsi moznost je postavit si vlastnimi silami barak.

iz*
hodnocení

0x

Má-li člověk zaměstnání, neměl by se do krizové situace vůbec dostat.

Prevence spočívá v úpravě poměru výdajů k příjmům (snížení výdajů, zvýšení příjmů např. dalším zaměstnáním, ...) a ve vytvoření finanční rezervy pro případ delší nemoci nebo ztráty zaměstnání.

Dále bych doporučila zvýšení kvalifikace a zvýšení kvality vyjadřování - i dobrá čeština pomůže v získání slušně ohodnoceného zaměstnání.

luke237
hodnocení

0x
Uz ti to tady lidi radili, tak to jen shrnu:
  • doporucuje se mit financni polstar asi na 6 mesicu preziti bez jakehokoliv prijmu
  • kdyz uz opravdu nebudes mit zadne penize (coz si nedovedu dost dobre predstavit pri zamestnani na plny uvazek), tak se muzes dohodnout s majitelem bytu na odlozeni najmu. Domluv se i s ostatnimi lidmi/firmami, kterym platis pravidelne platby. Budou odchotnejsi ti pockat kdyz vi, ze nezaplatis, ale mas vuli platit, nez kdyz se zacnes skryvat a hrat mrtveho brouka
  • kdyz budes i tak muset platit vice, nez kolik ti prichazi na ucet, budes si muset zkusit nekde pujcit (rodina, kamaradi, ...)
  • Dalsi moznost jak vydelat vice penez je pribrat si docasne nejakou malou brigadu po vecerech na par hodin, o vikendu, ...
  • zakladem samozrejme je mit praci, ktera plati dostatecne a pravidelne pro tvuj zpusob zivota. Jestli takovou nemas, rozhlidni se po ni

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]