Nejste přihlášen/a.
CHtěl jsem se zeptat kdych byl ještě zamněstnán a došly by my veškeré finnanční prostředky na placení nájmů a nikde ve spořitelnách my nechtěly kuly velkýmů zadlužení už pujčit? Co mam dělat abych neskončil na ulici?
Odpověď je překvapivě jednoduchá > v žádném případě si nepůjčovat na blbosti nepotřebné k životu a řešit situaci s bydlením s rozumem a adekvátně k finanční situaci. Pokud nedojde k rovnováze mezi příjmy a výdaji, tak často dochází k situaci, kterou zmiňuješ na konci dotazu. Víc asi radit nejde, to musí každý ukočírovat sám...
1. zákon: nikdy žádné půjčky. Nikdy a za žádnou cenu. Bez výjimky, v žádném případě.
A pokud to dojde až za hranici, tak u nás máme velmi pohodlnou sociální síť - jedno celé etnikum by o tom mohlo vyprávět.
Tak to je opravdu skvělá rada č.1 To by tisíce mladých lidí dodnes bydlelo u rodičů. To snad nemůžete myslet vážně? Kdo dneska pořídí vlastní bydlení bez úvěru, hypotéky, či půjčky? to mi vysvětlete?
Dobře, hypotéka na bydlení budiž. Může být. Výjimka potvrzující pravidlo.
doplněno 07.11.12 23:06:Nicméně mým dětem jsem založil stavební spoření už v předškolním věku.
Tayk to jsem rád, že souhlasíte. To bych si musel myslet, že patříte k lidem, kteří dostali za komunistů byty za minimální částku nebo zcela zdarma a dneska machrují !
Jetho Chtěl bych se zeptat co byste dělal kdyby jste měl 3400kč (užasní socialní system)Práce žadná a najemné 3250Kč
doplněno 08.11.12 08:26:Chtěl jsem říct pouze jetho že jsou případy jako muj příbuzní ktery si musí pujčovat i na živobití od rodiny(i rodu) .Tak nízky davky dostal proto podle mněže si předchozí obdobý něco vydělal
doplněno 08.11.12 08:32:Jetho jemu jsem chtel pouze řici že pokud by byl v stejném případě musel by si pujčovat i kdyby nechtěl (protože by se jinak nedoplatil na exekucích
Dorovnání do životního minima? ŽM jednotlivce je 3.410 Kč Je možné i získat doplatek na bydlení, ale ten je vázaný na nájemní (nikoli třeba podnájemní) smlouvu či vlastnictví bytu a trvalé bydliště, což ne vždy je snadno splnitelná podmínka.
Tak to je opravdu skvělá rada č.1 [Nechapu, proc se do nej tak navazis. Az zacne mladej/mlada vydelavat, tak si muze pronajmout byt. Jestli jeho/jeji prijem nepokryje cely najem, lze bydleni sdilet s dalsimi mladymi lidmi v podobne situaci. Nevim, co do toho motas hypoteku. Na tu dosahnou, az se propracuji k nejakemu prijmu a dolozitelne financni historii, tak jako vsichni zadatele o hypoteku.] To by tisíce mladých lidí dodnes bydlelo u rodičů.
Samozrejme dalsi moznost je postavit si vlastnimi silami barak.
Má-li člověk zaměstnání, neměl by se do krizové situace vůbec dostat.
Prevence spočívá v úpravě poměru výdajů k příjmům (snížení výdajů, zvýšení příjmů např. dalším zaměstnáním, ...) a ve vytvoření finanční rezervy pro případ delší nemoci nebo ztráty zaměstnání.
Dále bych doporučila zvýšení kvalifikace a zvýšení kvality vyjadřování - i dobrá čeština pomůže v získání slušně ohodnoceného zaměstnání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.