Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze krbová vložba zabudovat přímo do komínu?

Od: hanz7 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám laický dotaz: šla by přímo do komína zabudovat krbová vložka? Mým bytem mi prochází komín ( 4 průduchy..funkční a vyvložkovaný je jen 1 průduch a to ten můj ) Nad mým bytem je ještě jeden byt..Můj dotaz je hlavně z pohledu statiky, jestli to lze? Prostě aby mi v obýváku nepřekážely kamna, ale byla zabudována ve zdi..přikládám obrázek. Díky za odpovědi

Lze krbová vložba zabudovat přímo do komínu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ten komín je pravděpodobně součást nosné zdi, takže radši nechat posoudit odborníkem. Uvědomte si, že zapuštěním kamen do zdi sice ušetříte místo, ale topit to asi moc nebude.

hodnocení

0x

Nakreslená máte kamna v obýváku, ale chcete je dát do niky vybourané přímo v komínovém tělese? Pokud byste tam dala dostatečné překlady, tak by to na statiku komína nemělo mít vliv.

doplněno 23.10.12 22:28:

Připojuji se k nicku magdon : Pokud kamna zapustíte do zdi, tak teplo půjde do zdi komína a neohřejete se!

frantisekvvv
hodnocení

0x

je to byt ve Vašem domě? nebo je to SVJ? myslím, že je to nereálné, protože komíny budou určitě složit minimálně jako odvětrání a je to zásah do konstrukce domu a jestli je to SVJ, tak komín ani není Váš... obecně Vás chápu, že se musíte zeptat, ale přijde mi to jako nesmysl :((

hanz7
hodnocení

Přikládám foto..takovou jsem měl přibližně představu..prostě jsem nechtěl, aby mi kamna zabírala místo v prostoru..a v budoucnu i kvůli dětem..(chůze okolo kamen a vyhejbání se) Jen pro informaci...jedná se o RD s 3 byty - vlastním 1/3...komín není využíván, protože na druhé straně domu je ještě jeden a ten využívají spoluvlastníci RD.

Hanz

Lze krbová vložba zabudovat přímo do komínu? #2

Toto není Váš případ:)) Ten krb není jediným zdrojem tepla pro byt! Pod oknem jsou skryté radiátory a také vzadu vpravo čouhá další! Krb je víceméně pro ozdobu!

Být Vámi, tak nevymýšlím ptákoviny a instaluji ke komínu normální krbová kamna s krátkým kouřovodem, k nimž případně kvůli dětem zamezím přístup ze stran nějakým zábradlím. Tak budou krbovky dobře hřát (včetně kouřovodu) a vytopí Vám ty 2 místnosti.

hanz74

Ten krb není jediným zdrojem vytápění! Mám tepelné čerpadlo...ale když už je komín vyvložkovám, proč si v nějvětších mrazech 30dní v roce nezatopit v krbu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]