Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám nové podložky pod matraci, které jsou z polypropylenu. Jako nové strašně smrděly, tak jsem je nechala venku pár dní vyčuchnout. Teď už moc cítit nejsou.
Myslíte, že pokud jdou takhle cítit, může to být škodlivé? Jsem těhotná, tak mě to zajímá. Díky.
Polypropylen je uváděn jako jeden z nejméně škodlivých plastů, který uvolňuje intenzivně páchnoucí látky až při 200 °C, ale záleží, čím tu matraci lepili a co je v ní ještě. Vím, že třeba nový nábytek obsahoval silně se vypařující formaldehyd,který pak ve školkách čpavkovali, aby to zneutralizovali.
Bohužel, výrobce vám pravdu asi neřekne a odpověď je schopna poskytnout jen specializovaná laboratoř. Buď to tedy nechte dostatečně větrat dál a používejte zatím starou, nebo matraci vraťte, já bych udělala to druhé, i kdybych těhotná nebyla. Koupila jsem si jednou takový smradlavý chemický zdravotní polštář a v tom spát bylo fakt neúnosné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.