Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zastřešení papírovou lepenkou

Od: dfd88 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poratit...

Potřebuji poradit.. Provizorně zakrývám krov, mám na něm bednění a chci ho zakrýt přes zimu papírovou lepenkou..Ale nevím, zdali tu papírovou lepenku mám svisle nebo vodorovně a pak přes ně latě...které se pak taký vyhodí...

Slyšel jsem , že když se dá vodorovně papívová lepenka a i vodorovně i latě...voda se pak ve ´´žlábku´´ latí drží a lepenka se tam rychleji zníčí...

neumím si představit, že by se mělo dávat vše svisle, i když by se mi to více kvůli trvanlivosti libilo...

...podotýkám, že papírová lepenka se nedá svařovat..

Děkuju Vám za radu..

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

vodorovně, latě tak, aby vítr nepotrhal lepenku

proč tam nedáte rovnou diguzní membránu na stálo?

Proč prozatimní řešení a vícepráce?

mili3478*
hodnocení

0x

Lepenka muze byt vodorovne i svisle .nedavejte obycejnou takzvany terpapir oznacenim A330H JE TO PAPIR NAPUSTENY ASFALTEMdejte neco kvalitnejsiho treba R33oh nebu V13 popripade sindelit ,nedavejte difuzni folii nesmi byt v odkrytem stavu dele nez 2 mesice ,nema byt vystavena UV zareni

doplněno 09.01.13 17:58:

omlouvam se spatne jsem porozumnel otazce moje rada je nesmysl

pokud poslechnete tuto radu, pak budete muset ale lepenku odstranit, nebo pod bedněním mezi tepelnou izolací nechat mezeru 4cm a ta musí být odvětrávaná!

Zkuste se podívat na Jutadach 135, kolik měsíců může být na slunci (i v létě kdy více září UV), (že by 4-5 měsíců?)

shop.estrechy.cz/...

jendad

Já když jsem stavěl střechu , tak jsem dal tu papírovou lepenku . Okolo komína už mi nezbyla .Tak jsem tam dal černý igelit co prodávají v ZZN .Je to vlastně nekonečný pytel .Je to role cca 1,5m a když ji rozříznete , máte 3m šíři a délku co si narolujete .

Byl jsem s tím velice spokojen .Tér papír se po zimě trhal a rozpadal.Ten igelit ale né. Kde jsem ho přibil papíraky , tak držel jak hrom a tahnul se a nešlo ho utrhnout .Velice pružný .Asi to má UV filtr. Prodávaly to na kila , takže nevím kolik to stálo na m2. Pak jsem s tím co bylo na střeše přikryval kde co .

na prkený záklop igelit?

mili3478*

igelit si na strechu nedavejte strecha ma byt odvetrana a ne uzavrena

jendad

Samozřejmě já mám pudu odvětranou , nezateplenou s okynky. Ta papírová lepenka je taky paronepropustná .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]