Nejste přihlášen/a.
Máme problém a to vycházející hučení ze skříńky na elektrické jističe, které se objevuje nepravidělné, hlavně v noci, někdy i ve dne, převážně, když je téměř minimální odběr a vypnutý noční proud. Bydlíme v novostavbě, elektrikář říká, že máme vše v pořádku. Nejsem si jistá, poradí někdo. Moc děkuji
Jabraka:
mohu tě ubezpečit, že jsem zažil už dva stykače, které se někdy dokázali tak rozvibrovat, že z toho šel strach. Jeden z nich mne občas v noci budil a byl výrazně slyšet přes dvoje dveře. Po rozebrání jsem zjistil, že cívka je hodně volně na jádru, tak to vyřešil kus silikonové gumy .
Některé starší stykače dost cvakají a pokud jádro špatně přiskočí bručí. Zkuste až to bude bručet do skřínky z jističi klepnout . pokud jej to přejde můžete nechat stykač vymněni za modernější. Já bych pro jistotu vypnul proud, na hlavním jističi a všechny šroubky na jističích a stykači utáhnul. On jiskřící drát u uvolněného šroubku dělá také kravál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.