Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hučení v pojistkách

Od: bydleni* odpovědí: 10 změna:

Máme problém a to vycházející hučení ze skříńky na elektrické jističe, které se objevuje nepravidělné, hlavně v noci, někdy i ve dne, převážně, když je téměř minimální odběr a vypnutý noční proud. Bydlíme v novostavbě, elektrikář říká, že máme vše v pořádku. Nejsem si jistá, poradí někdo. Moc děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mipro*
hodnocení

2x
Opravdu je ten stykac na nocni proud vypnuty? Vse to napovida prave na ten nocni proud

hoummy*
hodnocení

0x

Ono až vám to začne smrdět kouřem bude to zlé. Jinak je to zatím dobrý, zkuste nechat povyměňovat jističe?

majsterjoe*

Nedelel prosim paniku. Proc by melo zacit neco smrdet kourem a proc vymenovat jistice. Elektrikar tam byl. A snad je to odbornik.

lucius*
hodnocení

0x

Já bych zkusil ještě nejméně dvě firmy, bohužel u nás je to s kvalitou na ... jistota je jistota

hodnocení

0x

Vyčvachtaný stykač od nočního proudu, nic jiného to být nemůže, to se klidně vsadím ;)

jabraka*

Stykač obsahuje cívku a ta při určité vůli mechaniky může maličko bručet.

JABRAKA

Jabraka:

mohu tě ubezpečit, že jsem zažil už dva stykače, které se někdy dokázali tak rozvibrovat, že z toho šel strach. Jeden z nich mne občas v noci budil a byl výrazně slyšet přes dvoje dveře. :( Po rozebrání jsem zjistil, že cívka je hodně volně na jádru, tak to vyřešil kus silikonové gumy .

praivo*

Asi už vím, kvůli čemu jsem v pátek u prarodičů nemohl usnout, dík za tip :)

technoman*
hodnocení

0x

Není tam v rozvaděči zvonkové trafo nebo jiný napaječ? Může mít uvolněné plechy

elektrikar*
hodnocení

0x

Některé starší stykače dost cvakají a pokud jádro špatně přiskočí bručí. Zkuste až to bude bručet do skřínky z jističi klepnout . pokud jej to přejde můžete nechat stykač vymněni za modernější. Já bych pro jistotu vypnul proud, na hlavním jističi a všechny šroubky na jističích a stykači utáhnul. On jiskřící drát u uvolněného šroubku dělá také kravál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]