Nejste přihlášen/a.
Kdo mi poradí, jak se čistí okna jelenicí? Prosím o celý postup a také, jak jelenici ošetřovat.
Všem, kteří mi napíší děkuji a přeji krásné dny. Jana
Také pěkný den, Amando-Jano, musí to být jelenicí?
Kdysi jsem ji také používal - ale jen na finální leštění - bez saponátu či jiné chemie, pak jsem jelenici dobře vymáchal a nechal uschnout, ne na slunci...
Už pěkných pár let ale namísto jelenice (ani nevím, kde bych ji dneska koupil) používám utěrku z mikrovlákna - i namytí i na leštění, je to pohodlnější a rychlejší...
Dobrý den, Jano.
Jelenici už vůbec nepoužívám. Ale postup je prakticky stejný, jako u běžného čištění oken. Okno umyjete, je-li hodně špinavé, přidání saponátu se nevyhnete. Vyleštíte nejdříve třeba novinami nebo bavlněným hadrem a nakonec přeleštíte suchou jelenicí.
Jelenici následně ručně vyperete v čisté vlažné vodě a necháte uschnout (ne na topení nebo na slunci), sušte zvolna.
Také Vám přeji krásné dny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.