Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu prodat svoji 1/2 domu bez vypořádání SJM

Od: kajvo* odpovědí: 1 změna:

Zdravím všechny. Jsme po rozvodu ale nemáme soudně vypořádané SJM (spol. jmění manželů). Mimo starého domu s hypotékou žádný majetek však nemáme a hrdlit o něco se nehodláme. Nyní bych mohla prodat svoji polovinu nemovitosti jeho nové manželce (z jejího úvěru ze stavebního spoření). Já jsem s dětmi odstěhovaná, oni dva tam bydlí. Doklady mám připravené ale nevím musí-li před tím dojít k tomu dosti zdlouhavému vypořádání SJM, nebo by to šlo i bez toho? Děkuji za právní názor.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

K vypořádání majetku po rozvodu je tvoje záležitost.Pokud je polovina nemovitosti evidovaná pouze na tebe,jako jednotlivce,klidně ji můžeš se souhlasem spoluvlastníka prodat.On má předkupní právo.Pokud je nemovitost psaná jako spoluvlastnictví manželů,je nutnou provést vyrovnání soudní cestou.Pak je možno postupovat dál.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]