Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám menší problém. Moje kamarádka aleas v nájemní smlouvě je vedená jako družka, ale jelikož nedávno jsem ji požádal aby se vystěhovala se nakonec stalo nekonečné dohadování. Jelikož není na bytě hlášená navíc ji zblbli v najemné smlouvě jméno místo příjmení Plíhalová na Plívavová, chci se zeptat zda ji mohu nějak právně vystěhovat jelikož si klade podmínky, že si vše odstěhuje jak bude mít čas, ale já si chci sem na místo nastěhovat svoji přítelkyni a tak kamarádka zbytečně blokuje dvě místnosti v mém bytě. Celý byt je samozřejmě psaný na mne. Mluvil jsem s pronajímatelem bytu, který ví že se slečna Plíhalová stěhuje. Poraďte co mám dělat, jak jí mám donutit aby se odstěhovala co nejdříve a také aby mi nezadržovala klíče.
No - tak, jak líčíš, se kamarádka nechová... Takže si nachystej novou vložku/y zámku, milou holčinu vystrč za dveře (oblečenou, aby nenastydla) a domluv se s ní, kam a kdy jí sakypaky přivezeš...
Sama mi dneska řekla, že si prý odstěhuje jak bude mít čas a že si pozve policii a že prý jestli vyměním vložku tak prý to bude řešit přes policii...
Na PČR (i MP) se jí leda vysmějí - podle toho, co píšeš, jsi v nájemní smlouvě jako nájemník napsaný ty, její jméno je zkomolené (Taky by příště mohla přijít slečna Ptáčková, Plačková, Plívová a kdovíkterá ještě) - ona nemá k bytu žádná práva...
Pro klid duše sepiš(te), co u tebe má a ke krabicím, až je sbalíš, přilož seznam obsahu...
To je dobrý, já si asi pro jistotu napíšu i na policii ČR nebo někomu z právníků ať mi to potvrdí písemně... Ať mám něco v ruce, stal se z ní pěkná svině...
No nevim, chtělo by to názor druhé strany, možná to je trochu jinak než tu panáček píše. Bral bych to s rezervou - vůbec neni jasný kdo je chudák a kdo ta svině...
Bytje psaný komplně na mě, dohoda byla na zařátku scela jasné, celou dobu když jsem jí zádal o nájem bylo mi vždy řečeno "hm", když jsem jí v poslední době řekl, že to že mi nedávala nájem nemohu jeden nájem v tomto měsíci zaplatit, bylo mi řečeno odstupem že jí to nezajímá. Myslisi chlape co chceš ale opravdu nevím si rady jk jí mám vystěhovat...
Předpokládám, že jste mínil podnájemní smlouvu. Zkomolení jména neznamená, že by smlouva neplatila. Podle mne byste jí měl dát písemnou výpověď (výpovědní lhůta činí 3 měsíce).
Pokud má podnájemní smlouvu, tak výpovědní lhůta je 3 měsíce (běží od začátku měsíce po doručení výpovědi). Překlepy nevadí, smlouva platí i s překlepem. Takže žádný strkání před dveře, ale pěkně poprosit a pomoct jí s hledáním jinýho bydlení
Jó kamarádka se hodila na polovinu nájmu, ale jak se objeví přítelkyně tak bys jí hned vykopnul na ulici... Já být pronajímatel tak ženu tebe.
Hledat jí bydlení nehodlám, dostaneme do dluhů a mám ji ještě něco shánět, to nepřichází k úvahu. Navíc ona má kama jít, momentálně se združeje u nějakého údajného kamaráda. Ona tu totiž vůbec nebydlí, má tu pouze ty věci, potřeuji aby zbytečně mi nezabírala dvě místnosti za které neplatí... Pomalu mi hrozí, že se z ohodle bytu budu stěhovat její inou a mám jí něco shánět, seru na ni...
jednoduše jí řekni, že do soboty se vystěhuje a když ne, najde svoje věci v krabici před dveřma. At dělá co dělá, nárok na bydlení nemá tak co se s tím mazat...
at se soudí... (stejně nebude, protože nemá jak doložit platby za nájem, nemá platnou nájemní smlouvu, nic)
Mluvil jsem z právníkem, mám prý všechny věci někam uskladnit a vyměnit si zámek a nějak to neřešit jelikož, se nevztahuje na ní žádné vlastnické právo... Věci jí nezadržuji, tím zákon neporušuji k věc může mít přístup kdykoliv když si řekne ale nemá potřebu mít klíče jelikož tu nemá podle nájemní smlouvy co dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.