Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno, prosím o pomoc - nejsem schopná to dnes vymyslet, vše se mi zdá takové jalové.. Musí to být dnes vyřízené, tak to musím mít dobře
Potřebovala bych formulovat souhlas vlastníka nemovitosti se zřízením trvalého bydliště pro konkrétní osobu. Nájemní ani podnájemní smlouvu mezi sebou uzavírat nebudeme, vlastnictví budu dokládat výpisem z KN.
Díky
Napsal bych to volnou formou.
Jsem "flip", majitel hradu v Karpatech, Nižné Vlkodlaky 666, a souhlasím se zřízením trvalého bydliště pro Vlada III. Drakula, narozeného v roce 1431. Datum, podpis, ahoj. Podpis musí být úředně potvrzený.
Druhá možnost je jít s dotyčným na přihlašovnu a před úředníkem potvrdit souhlas na přihlašovacím lístku. Je na vás, co je jednodušší.
Ač nerada, otvírám dva roky starý dotaz z důvodu, abych nezakládala duplicitní otázku.
Nenešel někdo, prosím, vhodný formulář ke stažení?
doplněno 10.12.14 12:31:buss - u nás na webu a v okolí není nic. Trvají na osobní návštěvu majitele, ale jelikož je v zahraničí, tak to není jednoduché, proto hledám ofic formulář.
Pátrání po formuláři je u konce, nic se nevypátralo a asi takový formulář neexistuje.
Jen prosím o radu. Mám napsat souhlas s trvalým bydlištěm a nebo trvalým pobytem? Co je správně? Děkuji Uška
Zákon zná pouze a jedině "trvalý pobyt" (dále jen "TP"), který se přihlašuje podle zákona č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon o evidenci obyvatel" nebo "ZEO"). V běžné řeči se používá termín trvalé bydliště, kterým se ale rozumí právě trvalý pobyt dle zákona o evidenci obyvatel.
Milane, nejedná se o mne, bydlím ve svém. A známý nájemní smlouvu nemá, udržuje nemovitosti kamarádovi, který mnoho let žije v zahraničí. S trvalým pobytem souhlasí, jen nepřijede osobně toto potvrdit.. Vím, že jde o slovíčkaření, ale máme dost nepříjemnou pracovnici na obci, proto to chci mít v pořádku.
Uska, nejde o slovíčkaření, úřad chce mít jasno, zda majitel nemovitosti se zápisem souhlasí, je to nakonec v jeho zájmu. Jelikož není smlouva, vyřešilo by to prohlášení majitele, na kterém nechá úředně ověřit svůj podpis a pošle vám to. Napřed bych ale tento postup, včetně formulace konzultovala s úřednicí, aby to nebyla zbytečně vynaložená námaha. Formulář nenajdete, zapomeňte, že je nepříjemná, jde Vám o Vaši věc a rozhoduje ona, ne Vy. Ještě dobrý odkaz :
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.