Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledání bytu

Od: amadeus* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

Po dlouhém uvažování jsem se rozhodl, že pronajmu svůj současný byt, za který splácím hypotéku, (v dané lokalitě nebude problém nastavit nájem dost vysoko, aby pokryl přinejmenším 90% splátek) a přestěhuji se do podnájmu (nepředpokládám, že bych si mohl vzít další hypotéku) na druhý konec Prahy.

Problém je v tom, že najít byt, který by vyhovoval všem mým požadavkům je nadmíru náročné. Moc dobře vím, že naprostá většina nabídky realitních webů má neúplné, nepřesné, nebo rovnou nesprávné informace. Ze stovek inzerátů, které člověk projde a má pocit, že by mu mohly vyhovovat vybere pár desítek těch, které navštíví a zkontroluje. To všechno stojí spoustu času.

Otázka zní: neznáte dobrý web, na kterém lze najít detailní informace a vyhledávat podle mnoha kritérií, nebo ještě lépe solidní agenturu, která by mi dokázala sama vytřidit vhodnou nabídku? Budu rád za každý návrh a radu.

Díky,

Amadeus

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Neznám...

Bohužel - vzhledem k neslučitelnosti požadavků si dokonce myslím, že taková neexistuje... Realitce (agentovi) jde především o vlastní prospěch, tobě taky... A tento rozpor - bohužel, stojí klienta spoustu času - nemá-li ´naletět´...

;)

Každopádně - je lépe oslovit menší realitku - ať předvýběr a výběr absolvuje jen ten agent, sobě ponech až výběr finální, tak z deseti bytů...

karjala*
hodnocení

0x

Když se kouknete bezrealitky.cz nebo třeba bazos.cz, spechato.cz, spolubydlici.cz nebo espolubydleni.cz, tak tam hodně inzerují přímí majitelé. Vzhledem k tomzu, že ani oni nechtějí moc tratit čas, tak se s nimi spíš dohodnete na detailech a nelžou vám.

Cílem realitek je dostat vás na prohlídku, pak doufají, že vás něco zaujme a nebudete bazírovat na detailech. Takže mlží a vyprávějí, jak jsou neprůchozí pokoje, a pak zjistíte, že se přes něj jde do kuchyně i do koupelny. Než budete volat na číslo, tak si ho na netu ověřte, jestli patří k realitce nebo ne.

amadeus*
hodnocení

Bezrealitky.cz má poměrně solidní nabídku a dobré vyhledávání. Jsem obrněn trpělivostí a nečekám, že projdu pět bytů a hned si vyberu. Díky za rady.

frame*
hodnocení

0x

Mně pomohlo toto:

bezrealitky.cz

au1
hodnocení

0x
Popravde, hledali jsme vhodny byt 2 roky.co jsme se nachodili po prohlidkach,kolik inzeratu jsme shledli... Skoda psat:) nakonec,snad ze zoufalosti,jsem podal inzerat na bazos.cz,ze koupim byt bez rk v jedne lokalite.a svete div se,ozval se pan,byt peknej,a dnes uz jenom cekam,az se vystehuji.za ta leta prohlidek jsme se setkali s ruznymi lidmi z rk,kteri meli obcas dost prapodivne praktiky,a pouze jeden byt stal za to,ovsem tam to ztroskotalo na nesmyslne provizi pro rk.zkuste taky vypsat jednoduche poptavkove inzeraty,treba vam to taky vyjde;)
amadeus*
hodnocení

Nečekám, že bych byt kupoval, pakliže nepůjde o opravdu dobrou nabídku, ale dva roky tím strávit určitě nechci. Uvažuji o stěhování v horizontů 3-4 měsíců. Napsání vlastního inzerátů určitě stojí za námahu.Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]