Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach z kanalizace - ovsdušnění

Od: romanstanislav odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Potřeboval bych poradit. Četl jsem tu hodně o zápachu, ale moc se v tom nevyznám. Máme problém v rodiném domě. Celý dům je po rekonstrukci a v patře nám v závislosti na počasí smrdí odpad. Zjistil jsem, že nemáme žádné odvětrání ani žádný ventil a to bude asi problém. Nad kanalizaci se nedostanu, to bych musel rozbourat koupelnu. Jednu větev máme do koupelny kde je wc (zazděné), vana a umyvadlo. K odpadům se dostanu pod umyvadlem a pod vanou. Na další stoupačce mám kuchyň kde mám myčku a dřez. K odpadu se dostanu jak u myčky tak u dřezu. V přízemí jsou koupelna z wc, kuchyně, koupelna s pračkou a wc. V přízemí máme stoupačku co jde nahoru odkrytou cca 2 metry a na ní máme vývod 50mm, který je zaslepen.

Dotaz je takový co stím. Nad střechu se nedostanu. Děkuji za pomoc.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Co s tim? Mate to proste spatne udelane, alespon jedna odvetrana stoupacka nad strechu byt MUSI.
Muzete sice osadit privzdusnovaci ventil na nekterou stoupacku, muze to pomoct, ale take NEMUSI.Na hlavni stoupacku se pouziva typ HL900, na podruzne sikme pripojovaci potrubi (napr.pod umyvadlo) typ HL904.
Nicmene opravdu to Vas problem vyresit nemusi, zvlaste v nekterych pripadec (septik, zumpa atd).

hodnocení

0x

Zjistěte přesně místo, kde to smrdí a zrekonstruujte tam sifonový uzávěr. Pokud se v tomto uzávěru udrží vodní hladina ( nestrhne jí proud odpadní vody), tak to nemůže už smrdět!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma odvětrání wc

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]