Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sháním hořáky ke starému sporáku Mora 218

Od: kaj* odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer, prosím, nemáte někdo tip, kde by se daly sehnat hořáky k plynovému sporáku Mora 218? Máme je už úplně propálené, ale jinak je sporák pěkný, tak bych byla ráda, kdyby šlo sehnat jen ty hořáky. Nemáte někdo nějaký tip, kde je vzít? Nejraději bych nové.

A případně sháním i novou mřížku, nahoru kolem těch hořáků, naše je ze dvou polovin, nevím jestli se to teď nedělá jen v kuse.

Děkuji za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Přímý dotaz ZDE ...

kaj*
hodnocení

Děkuji, ve Vašem odkazu jsem našla ale jen doplňky k novým sporákům. :(

hop®

Není zač, umějí občas sehnat i téměř historické záležitosti nebo najít odpovídající funkční náhradu, proto píšu "přímý dotaz", mailněte jim...

doplněno 20.10.12 23:07:

Zeptejte se Mowly, myslím, že tam také s nějakou poptávkou uspěl...

hodnocení

2x

Odhaduji že pokud má sporák více než 6 až 10 roků, tak už na něj náhradní díly od výrobce nebudou.

Takže buď musíte obvolat montéry plynových zařízení. Ti někdy provádějí výměnu starého sporáku za nový. Buď budou mít doma nějaké náhradní díly a nebo vám poradí kde v blízkém okolí se odevzdávají sporáky.

Další možnost je navštívít sběrné dvory a tam se domluvit s obsluhou, že se tam rozhlédnete a zkusíte najít to, co potřebujete.

Já jsem takto asi před deseti roky opravoval sporák, který jsme předělali z kuchyně do sklepa. Pro náhradní díly jsem byl v kovošrotu 50km od domu (asi 20km pod Brnem).

Tehdy jsem musel hledat právě sběrny kovového odpadu, protože pokud sporák párkrát chytnou drapákem při nakládání, tak už z něho náhradní díly žádné nezbudou.

Ideální je to tam kde nedávno proběhla plynofikace a lidé přitom pořídili nový sporák a ten starý dali do šrotu.

ferda60*
hodnocení

2x

Jestli nemáte daleko do Prahy, tak čtyři použité zachovalé (3 + 1větší) hořáky bych Vám přenechal. Jsou ale ze sporáku Mora 210 a mají v hliníkovém odlitku díru pro izolátor s elektrodou elektrického zapalovače, která u Vás zůstane volná (nečistoty propadnou dolů), viz obrázek. Mosazné díly budou zřejmě totožné.

Mřížky ale zatím k přenechání nejsou.

doplněno 21.10.12 00:58:

Ta vrchní "poklička" je na obrázku položená obráceně, pro názornost.

Sháním hořáky ke starému sporáku Mora 218
kaj*
hodnocení

Děkuji moc za ochotu, ale nebudu raději tyto brát. Ale moc díky!

zix*

pokud původní tazatel tyto hořáky nechce, tak já bych o ně měl zájem.

hodnocení

0x

Kdyby nebyly nové, tak já bych je sháněl na sběrném dvoře.

vasik*
hodnocení

0x

Dobrý den ,nevím jestli vám to pomůže,ale našel jsem odkaz na náhradní díly na sporák Mora 218. odesílám vám tedy odkaz.doufám,že vám to pomůže. plynoservistodorov.cz/...

fanda*
hodnocení

0x

DOBRÝ DEN, MOHU NABÍDNOUT NĚJAKÉ NÁHRADNÍ DÍLY ZE SPORÁKU MORA 218. JSOU TAKÉ STARÉ. CENA ASI 200 KČ + POŠTOVNÉ.

NOVÉ UŽ SE ZCELA JISTĚ NEPRODÁVAJÍ

PŘI ZÁJMU VOLEJTE PROSÍM 604 702595

Sháním hořáky ke starému sporáku Mora 218 #2

vasik*
hodnocení

0x

To nemáte ani trochu slušnosti,aby jste poděkovala za odkazy lidem,kteří se vám snaží pomoci?*cert*

kaj*
hodnocení

Ano, moc Vám všem děkuji za pomoc, ale zatím to vypadá, že nebudu mít asi ani jeden hořák, který sháním. Já věštinou děkuju, až se doberu k nějakému závěru.

doplněno 30.10.12 18:25:

A poděkování se tu vyjadřuje hlavně formou označení "dobré odpovědi", o což jde přece nejvíc, a to dělám!*ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]