Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malo teple vody z bojleru

Od: martina4* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, v novem dome mam asi dva tydny nainstalovany novy bojler Drazice OKCE 125 S/2,2kW,/... koupani a napustil jsem tak ctvrt vany vody o teplote cca 40s. a pak zacla tect studena voda. Urcite jsem nevybral vsech 120 litru. Voda v bojleru byla nastavena na 60 st. Termostat je v poradku. Jsem z toho nejaky rozhozeny jestli nahodou neco neni s bojlerem. Kde by mohl byt problem? Dekuji predem za rady,Martin

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Problém bude asi v zapojení bojleru. Máte ho přes nějaký časový spínač? Jde o to, že by měl být spínaný jen v době nízkého tarifu (NT) a na ten přepíná elektroměr hromadné dálkové ovládání (HDO). K ohřátí vody na 60 st.C potřebuje být bojler zapnutý několik hodin a to je třeba ověřit.

cyril*

Myslíte, že dva týdny od zapojení nedají dohromady "několik hodin"?

sheba*
hodnocení

0x

Asi neni az tak dulezita teplota, ktera je tam nastavena. Ten bojler ma teplomer,ne?

hodnocení

0x
Problem muze byt v pomerne malem objemu ohrivace..a jeho pouzivani pro vanu, a take treba v nepresnem nastaveni teploty v ohrivaci.Jste si jist, ze 60st na regulacnim prvku je skutecne 60st? (moc bych na to nespolehal).
Pri velkem odberu vody z takto maleho ohrivace dojde samozrejme k pomerne razantnimu promichani zbytku teple vody s vodou studenou.
Zkuste ohrivac nechat znovu nahrat, pak zmerte skutecnou teplotu vody teplomerem..a jeji skutecne mnozstvi.

figurek*
hodnocení

0x

Na bojleru máte teploměr. Ráno zkontrolujte, jaká je teplota vody v bojleru. Měla by být 55-60°C.

Na bojleru máte taky kontrolku, jestli ohřívá nebo ne. Měla by svíti od večera po desáté hodině až do pěti hodin ráno. Mrkněte, jestli svítí nebo ne. Ta chyba totiž vůbec nemusí být v bojleru, ale ve spínači nočního proudu, který asi máte v pojistkové skříni. Právě asi tento spinač je potřeba seřídit.

Jinak bojler Dražice je úplně pasivní prvek. Jediné aktivnější součástky jsou termostat a tepelné čidlo, které bojler chrání před přehřátím. Není v něm skoro nic, co by se mohlo pokazit.

zde moje rada: zavolejte elektrikáře, ať se přijde podívat na spinač nočního proudu.

Spínač HDO nelze seřídit.Ten buˇd spíná nebo ne.Ozvěte se dodaveteli el. en.

cyril*

Mohu se zeptat na důvod tohoto tvrzení :"Měla by svíti od večera po desáté hodině až do pěti hodin ráno"?

asd*
hodnocení

0x

Může být i v boileru děravá výstupní trubka - nebere teplou vodu z vrchu ale z prostředka = vybere se jen spodní polovina a horní už ven nejde. Je to ale typická závada pro staré boilery kde trubka urezne, u nového by to být nemělo, ale jedna z možností to je...

hodnocení

0x

Je potřebné si uvědom, že zpravidla celý obsah bojleru není nikdy prohřát na teplotu kterou indikuje teploměr. Jistě známe, že teplá voda je lehčí, tudíž se zdržuje vždy v horní části bojleru, odkud se také pro spotřebu odebírá. Při odběru teplá vody se do spodní části bojleru automaticky doplňuje voda studená .

Pokud je momentální odběr teplé vody na plně otevřený ventil, je doplňování studenou vodou rovněž intenzivní, což může způsobovat rychlejší promíchávání a ochlazování teplá vody v horní části bojleru, jak zde již někdo píše. Tento efekt je vyšší u bojlerů montovaných ležatě. U bojlerů, které jsou i na ohřev topným systémem bytu, je principiálně tímto způsobem, obtížnější ohřát vodu v celé obsahu bojleru. V podstatě nikdy nenastane, že by celý obsah bojleru měl teplotu, kterou ukazuje teploměr - jelikož je umístěn zpravidla v horní části bojleru, kde se vždy zdržuje nejteplejší voda. miro.

martina4*
hodnocení

Ten bojler nahriva spravne,mam to nastaveno na 60 st.na kolecku termostatu,kdyz nahriva tak sviti a pak zhasne jak nahreje. Mam ho uz pusteny porad. Je pravda,ze jsem jeste nemeril teplotu te vody,protoze nemam teplomer,ale varici se mi zda dost. Mam 20 hodin nizkeho tarifu. Martin

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]