Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik si rict za vybaveni bytu?

Od: nutt* odpovědí: 24 změna:
Zdravim radci,
nyni jsem v najemnim byte ze ktereho se budu stehovat. Veske vybaveni v byte je me a chtel bych ho nabydnout k odkoupeni dalsimu najemci (pokud bude mit zajem) ale nejak nevim jakou cenu si za vse rict. Kolik byste byly ochotni za veci uvedene nize zaplatit.
.
lednice Beko s mrazakem- cca 3 roky stara ale vypada a funguje stale jako nova
.
jidelni stul s zidlemi - obycejne rok stare z IKEA
.
barovy pult s barovymi stolickami
.
konvice, toustovac, fritak - rok stare
.
sedaci souprava - starsi mirne prosezena ale vzhledove pekna
.
konferencni stolek, skrinka pod TV - cca rok a pul stare z IKEA
.
starsi TV - asi 10let stara, obraz porad pekny, uhloprcika kolem 60cm
.
mala stena s dvema skrinkami na obleceni - oboji starsi spise symbolicka cena
.
lustr s vetrakem (funkcni) - starsi ale velmi pekny
.
velka postel - letiste ale znatelne opotrebeni
.
veskere nadobi (pribory, sklenice, talire, hrnce, panve atd.)
.
Dekuji za rady a preji Hezky den NutT

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Tech deset tisic bych se nebal rict. Pokud to nejsou veci opravdu rozbite a nepouzitelne.

hodnocení

1x

Těch 5000 je částka skutečně symbolická, asi byste mohl dostat i víc. Ovšem opravdu záleží na dohodě s budoucím nájemcem.

Jeden nájemce se etěhoval do Německa a nabídl mi velmi slušnou kuchyňskou linku, vybavenou spotřebiči. Nabídl jsem mu za ní 20000 a jemu se to zdálo málo. Takže jí odvezl do sběrného dvora (možná do bazaru, ale pochybuju, že si jí vezl do Německa). Každopádně si přidělal s její likvidací starosti.

doplněno 19.10.12 09:05:

Tenhle doplněk rozhodně neberte osobně, je to jen všeobecný poznatek.

Někteří nájemci nemají soudnost a jsou přesvědčeni, že zanechávají v bytě předměty velké hodnoty. Jeden například chtěl "odstupně" za 20 let staré WAW, které kdysi nechal na svůj účet namontovat. Tak jsem mu nabídl 2 možnosti. Buď je tam zadarmo nechá, nebo si je odnese, fasádu pod oknem uvede do původního stavu a do bytu vrátí původní kamna na uhlí, včetně znovuzprovoznění komínu. Hádejte jak se rozhodl *smich*?

au1
hodnocení

0x

my když se stěhovali do nájmu, měli jsme určitou představu, jak si byt vybavíme... pán, co tam před námi bydlel, se ptal, zda-li chceme koupit koberce, které v bytě jsou. říkám, ok, koberce stejně chceme, kolik za ně chcete? 3000 Kč :D tak jsem mu řek, ať je vezme, a hodí zadarmo do kontejneru :) co z toho plyne? novej nájemník zájem mít třeba bude, ale za nějakou symbolickou cenu, pokud to není nějaká ultrasocka. mimochodem, některé věci, které nabízíte, mi přijdou spíš na vyhození, a chcete ještě za ně zaplatit novým nájemníkem, a on se postará o likvidaci :)

nutt*
hodnocení

Mel jsem namysli symbolickou cenu. Myslim ze pokud by se tam stehoval nekdo mlady ktery nema nic tak by se to mohlo hodit, protoze nebude mit napriklad na to si hned koupit vybaveni. Vam mozna prijdou nektere veci na vyhozeni ale ja osobne vim jake je to bydlet v prazdnem byte a postupne ho zarizovat, kdyz musite pocitat kazdou korunu. A jinak jsem se dozvedel jak Vam nekdo nabizel koberec za 3000,- ale odpoved na moji otazku ne. :) no jo v 7 rano asi opravdovy radci jeste spi. :)
au1

tak to je smutný, že jste se z mého příspěvku nedověděl odpověď na vaši otázku :) zkuste si to přečíst ještě jednou .)

nutt*
hodnocení

Smutne spise je ze asi nevite na co jsem se ptal. Zkuste si precist jeste jednou moji otazku a kloudnou odpoved rad prijmu. :)
au1

tak tedy pro vás speciálně: buďto 0 Kč nebo si to vemte a hoďte do kontejneru :D jasné? :P

nutt*

Ach jo škoda že už i na této poradně jsou hlupáci co nedokážou poradit ale plácaj nesmysli. Mějte hezký den! ;)

au1
Chtel jste poradit, za jakou cenu prodat. Tu jsem vam napsal. Tak kdo je tady pak hlupak? A laskave neurazejte lidi, o kterych nevite vubec nic. Snizil jste se na hodne nizkou uroven, gratuluju :)
nutt*

Pardon ale Vaše odpovědi byly jen typu výsměchu vůči mě. Ptal jsem se zcela normálně a vážně, Vaše odpovědi pro mne nebyly niak přínosné ba naopak. Nikoho jsem urazit nechtěl a věřte že vy jste u mne niak nevstoupl. Vážím si rad lidí kteří opravdu radí ale mezi ně Vy opravdu nepatříte. Hezký den NutT

Pokud někdo odpoví jinak, než očekáváte, nemusí to vždy znamenat, že je hlupák. Jen má na věc jiný názor.

hoummy*
hodnocení

0x

Dobrý den, dejte 50 000 Kč, nebo si vše odpočítejte pomocí odpočtu po letech.

nutt*
hodnocení

Dobry den,
delat si ze me srandu to by slo. :) Odpocet po letech si nedokazu predstavit, jelikoz u nekterych veci neznam puvodni hodnotu. Vse jsem myslel za symbolickou castku krome lednice a par veci ktere jsou jeste v zaruce.

hodnocení

0x

Záleží na nájemci - pokud se bude stěhovat s holýma rukama, třeba dá i pár stovek za nábytek. Pokud bude mít věci svoje, třeba dá těch pár stovek za to, že si ty krámy odvezeš.

nutt*
hodnocení

Ano to je mi jasne, nikomu to nutit nebudu jen nabydnu. Chtel jsem znat nazor kolik bych tak mel rict. Je mi jasne ze za ten nabytek si moc nereknu i kdyz to neni zadny vetesnicky nabytek ale nektere veci maji preci jen jeste neakou hodnotu. Ale odpovedi se asi nedockam.

krkovicka*
hodnocení

0x
Nábytek bych dala po pár stovkách.Ledničku a spotřebiče po tisících(dnes koupíte i v bazaru televizi za 500,-)Nádobí v ceně.Suma sumárum-8.000 moc nebo málo?Jestli si dáte čas tak odpověď naleznete na internetových bazarech.
doplněno 19.10.12 08:00: Jídelní stůl a bar se židlemi-1000kč. Skříň a sedačka-1000kč.Nádobí-500kč.Friteza,konvice,Toustovac(pisete rok staré)-500-700kč.Lednice je 3 roky stará ovšem bude funkční další deset let-2000-3000kč.Postel(určitě bude kupovat novou matraci)-500kč.Stolek-300kč a deset let stará Tv a stolek pod ní 1000kč.Ten lustr je součást bytu to mu nechte.To bych brala jako spodní hranici.Píšete že něco je pouze rok staré.Tudíž v záruce.
nutt*
hodnocení

Predem dekuji za prvni odpoved na moji otazku. Premyslel jsem tak nad 5.000kc asi sem hodim neake foto pro predstavu.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Au1 a Magdon mají stoprocentně pravdu. Dávat foto je zbytečné. Je to pouze o tom, jestli budoucí nájemník bude mít zájem a jaký. Pro každého to bude mít zcela jinou hodnotu. Některý to může vzít za 50.000, jiný po tobě může chtít 10.000 za likvidaci. Takže je to opravdu jenom mezi tebou a příštím nájemníkem.

nutt*

Já nechci být hnusný ale už mě to unavuje. Já chci mít zdravý úsudek na věc a nechci zboží přeceňovat ani podceňovat. Je mi jasné že záleží na budoucím zájemci ale ten se mi zeptá ,,kolik chcete" a já musim být připraven odpovědět.

nutt*
hodnocení

0x

Děkuji za odpovědi. Všechny věci jsou funkční a nic z toho není v nějakém žalostném stavu to bych nenabízel. Našel jsem foto stolu , lustru a barového pultu (asi nadvznesený výraz jen deska u zdi a 2 židličky z IKEA).

Lednice je to tato: odkaz opravdu jako nová, žádná známka používání.

Konferenční stole odkaz se ješté prodávátaktéž super stav

Stolek pod TV odkaz kupoval jsem levněji nahoře je lehce poškrábaný pod TV

Postel bych ohodnotil tak 500 Kč matrace nejsou proleželé. Za jakékoli další rady a tipy budu rád. :)

Kolik si rict za vybaveni bytu?

hodnocení

0x

Nevím jak moc to spěchá, ale pokud chceš mít nějakou šanci dostat z toho nějaké peníze, zkus to nabídnout třeba na aukru - tam spíš najdeš zájemce, a jelikož se jedná o aukci, reálná cena vyjde automaticky.

Šance že někdo bude chtít tvůj byt a současně i tvoje věci, je podle mě minimální.

buss
hodnocení

0x

Otázka nabídky, poptávky. Předpokládám, že tu není znalec, co by to ohodnotil. Podívat se, jak se majetek odepisuje. Nafotit a inzerovat...Málokdo jde do bytu bez ničeho aby využil stávající. Jinak položit k popelnici.

hodnocení

0x

Dobrý den. Nutt, řekla bych si 20. 000,- Kč s tím, že pokud by si nechal vše tak, jak to nabízíte, můžete něco slevit. Ten stůl je moc pěkný, stolek také...Zkuste si říci raději více, slevit po dohodě můžete vždycky, pokud si to nechá všechno... Je to jen můj názor.

hodnocení

0x

Jestliže se stěhujete ze státního, obecního bytu, budete ho muset vyklidit. ;) Dcera se dnes stěhovala a také se potřebovala zbavit nějakého nábytku a pračky. Dala bezplatně inzeráty do Aviza a Zikada. Pro pračku si přijel majitel bazaru a zastavárny v jednom. Nábytek objednali do bazaru a v domluvenou dobu ho tam zavezli. ;) Realitka, která je majitelem bytu trvala na vyklizení. Naštěstí usmlouvala to, že nemusí byt vymalovat. *jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]