Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký druh závitu

Od: habin® odpovědí: 12 změna:

Matka má ke 2 radiátorům přívodní trubku vnějšího průměru 3,4 mm na který jsou klasický kohouty.Nevíte jak se to značí? V nabídkách termohlavic je vše značeno závitem.Připadá mi to jak M30x1,5

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

No - ono to bude spíš 33,25 x 2,3 (tedy zhruba) - klasický topenářský G (trubkový) závit na 1"...

mowla, jenom upřesním: 33,7mm. JInak*palec*a bod.

ladaadal*
hodnocení

0x

Určitě to nebude metrickej, taky bych typoval G 1´´. Na kohoutu bys to měl mít vylitý.

hodnocení

Něco tam vyrytý je.Kohouty sou bohužel ve stavu kdy se to už nedá přečíst.Snad je vyleštit,potom uvidím

pecenkav*
hodnocení

0x

Jsou to coulove zavity, znaci se 1" , takze ty ventily jsou 1" a co se tyka ty hlavice, tak ten jeji zavit 30 x 1,5 nema vubec nic spolecneho s tou trubkou, to je zavit, ktery ma matice, nandana na termohlavici a slouzi k pritazeni hlavice na teleso termistatickeho ventilu a ne k nasroubovani na trubku a je stejny na vetsine dnesnich typu termostatickych radiatorovych ventilu, nezavisle na velikosti ventilu.

hodnocení

Takže by to měl být ventil s označením 30 x 1,5?

ne. pecenkav vám to už vysvětloval. 30x1,5 je závit, na který se našroubuje hlavice.

doplněno 18.10.12 22:16:

takový

hodnocení

JJ.Už je mi to jasný.S přívodní trubkou to nemá co dělat.Hlavně že vím označení.Dík

pecenkav*

Na ventilu je 1"

hodnocení

Uvidíme co tam bude.Měla by tam být.Psal jsem.Kohouty sou v hrozným stavu,zašlý.Z toho jednoho tekla i voda tak je na něm kámen.Chce to očistit.Jak jsem psal,s tím jedním vůbec nejdoe hnout.Otec to dělal dost prásácky s tím otáčením.To už kohout neše otočit.On měl na to přípravek - čtyřhran na tyčce a tím to silou otevíral.Kdož byl hohout otevřen tekla z něj voda.Každopádně díky za odpovědi.Vyřešeno.

ladaadal*

Nojo, tak to jsem špatně pochopil dotaz.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]