Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proč se solí voda na knedlíky?

Od: romanap odpovědí: 4 změna:

Proč se musí voda osolit, než tam dám vařit knedlíky, i když jsou sladké? Mohli by mi to někdo vysvětlit trochu hlouběji?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar viky

Dobrý den Romanap. :) Tady je snad vše vysvětleno:

sůl - do sladkých těst se dává aspoň špetka, zpevňuje lepek, zadržuje v těstu vláhu, kůrka bude křehčí, barva i chuť lepší, těsto nepřekyselí a ikdyž sůl hubí kvasinky, ta špetka zabrání tomu, aby těsto rychle nevyběhlo a nevyčerpalo schopnost kvasinek, příliš mnoho soli by však zahubilo kvasinky a bakterie

forum.ekucharka.net/...

doplněno 18.10.12 17:47:

Pro Olaf. ;) Když se neosolí voda, kde se budou vařit knedlíky, tak se nic nestane, jen knedlíky nebudou mít tu správnou chuť.

To samé, když neosolíte vodu, kde budete vařit špagety, tak špagety nebudou k jídlu.

 

paninkognito
hodnocení

0x

hloubeji: bez soli to nebude nikdy ono

 

olaf71*
hodnocení

0x

zkuste neosolit vodu a uvidíte, co se stane. myslím, že nic

romanap
hodnocení

Právě já ji někdy neosolím a někdy osolím a mně to přijde stejné, tedy ty ovocné knedlíky...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]