Proč se solí voda na knedlíky?

Od: Datum: 17.10.12 22:27 odpovědí: 4 změna: 18.10.12 19:06

Proč se musí voda osolit, než tam dám vařit knedlíky, i když jsou sladké? Mohli by mi to někdo vysvětlit trochu hlouběji?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: paninkognito
Datum: 17.10.12 23:09

hloubeji: bez soli to nebude nikdy ono

Ohodnoceno: 0x
 
Od: viky®
Datum: 17.10.12 23:21
avatar

Dobrý den Romanap. :) Tady je snad vše vysvětleno:

sůl - do sladkých těst se dává aspoň špetka, zpevňuje lepek, zadržuje v těstu vláhu, kůrka bude křehčí, barva i chuť lepší, těsto nepřekyselí a ikdyž sůl hubí kvasinky, ta špetka zabrání tomu, aby těsto rychle nevyběhlo a nevyčerpalo schopnost kvasinek, příliš mnoho soli by však zahubilo kvasinky a bakterie

http://forum.ekucharka.net/napady-3111

doplněno 18.10.12 17:47:

Pro Olaf. ;) Když se neosolí voda, kde se budou vařit knedlíky, tak se nic nestane, jen knedlíky nebudou mít tu správnou chuť.

To samé, když neosolíte vodu, kde budete vařit špagety, tak špagety nebudou k jídlu.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: olaf71*
Datum: 18.10.12 09:50

zkuste neosolit vodu a uvidíte, co se stane. myslím, že nic

Ohodnoceno: 0x
 
Od: romanap
Datum: 18.10.12 19:06

Právě já ji někdy neosolím a někdy osolím a mně to přijde stejné, tedy ty ovocné knedlíky...

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.