Nejste přihlášen/a.
Proč se musí voda osolit, než tam dám vařit knedlíky, i když jsou sladké? Mohli by mi to někdo vysvětlit trochu hlouběji?
Dobrý den Romanap. Tady je snad vše vysvětleno:
sůl - do sladkých těst se dává aspoň špetka, zpevňuje lepek, zadržuje v těstu vláhu, kůrka bude křehčí, barva i chuť lepší, těsto nepřekyselí a ikdyž sůl hubí kvasinky, ta špetka zabrání tomu, aby těsto rychle nevyběhlo a nevyčerpalo schopnost kvasinek, příliš mnoho soli by však zahubilo kvasinky a bakterie
doplněno 18.10.12 17:47: Pro Olaf. Když se neosolí voda, kde se budou vařit knedlíky, tak se nic nestane, jen knedlíky nebudou mít tu správnou chuť.
To samé, když neosolíte vodu, kde budete vařit špagety, tak špagety nebudou k jídlu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.