Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace parket a problémy s tím spojené

Od: jirrka22® odpovědí: 11 změna:

V mem nove koupenem byte jsem se rozhodl ze polozim koberec na parkety.V normalnim pripade by to nebyl problem ale parkety byli hodne zanedbane a mezery mezi nimy byli opravdu velke.

Nechtel jsem riskovat ze by koberec tyto diry zacal opisovat tak jsem se rozhodl pro tmeleni.Pote co jsem vypotreboval tri tuby a nebyl jsem ani v polovine, videl jsem ze tudy cesta nepovede.Jedina varianta ktera mi zbyla je bud parkety vyhodit nebo je preskladat.

Protoze miluju vyzvy tak jsem se rozhodl vsech 950 parket preskladat.Dva vikendy jsem dřel jako mourovaty ale dobra vec se podarila.Vsechny spary byli fuc.

Jediny pruser je, ze si objevila jedna obrovska nakraji.Odhaduji to na 15 cm.Pro lepsi predstavu prikladam obrazek.

Potreboval bych poradit cim tuto mezeru nejefektivneji zakryt.Nemusi to byt nijak krasne protoze tam stejne bude koberec ,ale hlavne to musi nejaky patek vydrzet.Prosim vas tedy o radu.Za odpovedi predem dekuji

Renovace parket a problémy s tím spojené

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Jirko.

Sám jsem překvapen,jaký kus jsi ušetřil-ale asi jsi parkety stlačil k jedné straně.Co na ostatních stranách,nechal jsi aspoň 1 cm vůli?Ten pruh volného podkladu asi doplníš prkénkem stejné tloušťky jako parkety,ale u zdi nech zase ten 1 cm vůle.Kvůli dilataci.Vzniklou mezeru můžeš zapěnit PUR pěnou,nebo jen proužkem EPS.Pokud jsi u stěn ten 1 cm nenechal,vezmi rychle pilku(rotační)a obřízni to.Jinak se ti po čase může stát,že se ti parkety vyboulí.Třeba když budeš chtít ten koberec vyčistit.

JABRAKA

mato*
hodnocení

0x

Jabrako _ co to kecáš?
Sám jsem překvapen,jaký kus jsi ušetřil-ale asi jsi parkety stlačil k jedné straně.
To je normální při překládce parket , že jich je málo. Pokud by jsem si dal tu námahu parkety přeložit, snažil bych se sehnat ještě pár kusů a dodělat to tak jak to má správně být .Pokud by nebyli k sehnání, tak založil by jsem prkno.( určitě se dají sehnat )

zmarzu
hodnocení

0x

Mám také parkety v zoufalém stavu, můžete mi poradit co znamená přeskládat?

jabraka*

Nu je to jednoduché.Pokud nejsou parkety přilepené k podkladu,řada po řadě se rozeberou a poskládají se znovu už bez mezer.

JABRAKA

mato*

Rozebrat ( špatně drží - přilepené nebo přibité na prknech ) upravit podklad ( beton, OSB, dřevotřískové tabule ) a nalepit zpátky. Vybrousit, nalakovat.

hodnocení

Takze dobra vec se podarila.V teto chvili uz tam mam i koberec a vypada to perfektne.Dekuji vsem za rady

hodnocení

Obrazek jak to dopadlo

doplněno 03.01.09 21:49:

Dneska nejak nejdou vkladat obrazky.Vlozim ho tady jindy

hodnocení

Slibovany obrazek

doplněno 04.01.09 11:59:

Nejde ty obrazky vkladat jen me nebo vsem?

hodnocení

Dalsi pokus :)

mato*

Tady máš to foto

doplněno 05.01.09 09:19:

nejde to vložit

technikjirik*

mě ty obrázky také nejdou vložit a nechodí mi ani echo na mail.. Už to řeším s adminem Clayman. Když tak mu to také napiš at má přehled

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]