Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
pořídil jsem si 3-komorový septik (firma Beren plast), ale řeším dilema. Na internetu je mnoho způsobů, jak jsou uvnitř děleny jednotlivé přepážky.
U mého septiku jsou ty dvě přepázky děleny kruhovým otvorem uprostřed každé přepážky. Nejsem si ale jistý funkčností a názor z firmy mne moc neuspokojil.
Jenom dodávám, že do septiku mám v plánu pouštět jak WC, tak odpady z koupelen.
Díky za odpověd.
Před uvedením do provozu má být septik plný vody. V první komoře plavou na hladině výkaly a papíry, takže otvor do druhé komory má být u dna, aby do druhé komory šel už kal. Ve druhé komoře kal vyhnívá a do třetí komory má jít už poměrně čistá voda, takže přepadový otvor má být zase nahoře. Z třetí komory, kde se dokončí sedimentace vyhnilého kalu už odtéká čistá voda otvorem opět v horní části do trativodu.
Díky za odpovědi.
Jenom bych měl doplňující dotaz. Co si pane aloisb myslíte o dělení přepážek otvory ve stejné úrovni, jako jsem popisoval výše? Váše varianta se mi přimlouvá a už jsem o ní četl.
Zde je docela hezký obrázek septiku.
Zcela jistě funguje...a podívejte se, jak tam jsou otvory zajímavě dělané..jednak v půdorysu uhlopříčně...a jednak z první do druhé komory uprostřed stěny, což má svoji logiku, protože tuhý kal se usazuje u dna první komory...a papír plave na hladině, takže otvor uprostřed stěny je ideální.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.