Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje 3-komorový septik?

Od: frankie® odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

pořídil jsem si 3-komorový septik (firma Beren plast), ale řeším dilema. Na internetu je mnoho způsobů, jak jsou uvnitř děleny jednotlivé přepážky.

U mého septiku jsou ty dvě přepázky děleny kruhovým otvorem uprostřed každé přepážky. Nejsem si ale jistý funkčností a názor z firmy mne moc neuspokojil.

Jenom dodávám, že do septiku mám v plánu pouštět jak WC, tak odpady z koupelen.

Díky za odpověd.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
V podstate v septiku dochazi k vyhnivani splaskovych vod bez pristupu vzduchu, tedy anaerobni bakterie cisti vodu.V prvni komore se usazuje tezsi kal..dalsimi komorami se zvysuje ucinnost.Existuji i septiky dvoukomorove.
Septik samotny, bez dalsiho stupne cisteni mit nesmite a zadny vodopravni urad Vam ho nepovoli.V pripade kombinace se zemnim filtrem ci biofiltrem ma pak ucinnost podobno jako bezny typ domovnich COV.
Je pravda, ze ruzni vyrobci maji prepazky reseny odlisne...nejsou tedy u vsech septiku stejne, ale nerekl bych, ze to ma na ucinnost septiku vyrazny (pokud vubec nejaky) vliv.

hodnocení

0x

Před uvedením do provozu má být septik plný vody. V první komoře plavou na hladině výkaly a papíry, takže otvor do druhé komory má být u dna, aby do druhé komory šel už kal. Ve druhé komoře kal vyhnívá a do třetí komory má jít už poměrně čistá voda, takže přepadový otvor má být zase nahoře. Z třetí komory, kde se dokončí sedimentace vyhnilého kalu už odtéká čistá voda otvorem opět v horní části do trativodu.

hodnocení

Díky za odpovědi.

Jenom bych měl doplňující dotaz. Co si pane aloisb myslíte o dělení přepážek otvory ve stejné úrovni, jako jsem popisoval výše? Váše varianta se mi přimlouvá a už jsem o ní četl.

Zde je docela hezký obrázek septiku.

Zcela jistě funguje...a podívejte se, jak tam jsou otvory zajímavě dělané..jednak v půdorysu uhlopříčně...a jednak z první do druhé komory uprostřed stěny, což má svoji logiku, protože tuhý kal se usazuje u dna první komory...a papír plave na hladině, takže otvor uprostřed stěny je ideální.

Jak funguje 3-komorový septik?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]