Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chci se optat jak postupuje odhadce, který oceňuje zastavenou nemovitost z důvodu hypotéky.? Co všechno odhadce posuzuje? Jedná se mi o to, že máme starý rd z roku 1929. Jeho spodní patro je de facto z rekonstuované a máme v plánu dělat půdní vestavbu. Co se týče příjmu a výdajů jse vše a stačí nám bohatě na částku, kterou by jsme potřebovali. Mám ale strach, že dům i po uskutečnění celkové rekonstrukce nebude mít takovou cenu, aby nám poskytli požadovaný úvěr..
Proto mě zajímá na co odhadce kouká, co posuzuje...jestli je vůbec možné,aby takový starý dům i po zrealizování půdní vestavby (3ložnice+koupelna+šatna), výměně střechy, po zavedení nového topení (automatický kotel+radiátory), fasády, podlah, oken atd...může dosáhnout hodnoty 1,8mil...když má nyní hodnotu 800 - 900tis.
Ještě dodatek hypo od CS a nabídla nám 85% LTV.
Díky za jakoukoliv odpověď..
Pokud vim, tak odhadce posuzuje vedle stavu objektu (stari, kdy byla rekonstrukce, materialy pouzite na rekonstrukci, opotrebenost,...) take polohu a okoli domu. S poslednimi vecmi asi toho moc nenadelate. Dale se tam daji posuzivat oddelitelnost vchodu (pocet bytovyvh jednotek), zahrada a dalsi drobnosti.
Dum te hodnoty dosahnout muze. Uz jenom prostym souctm polozek za rekonstrukci.
Máme domek ze stejného roku a před rekonstrukcí (rok 2008) byl odhadnut i s pozemkem kolem 2m, z čehož větší polovina byla ten pozemek (tj. dům měl něco kolem těch 800k).
Po kompletní rekonstrukci přízemí (voda, odpady, topení, elektrika, okna, částečné zateplení), nové střeše a přípravě na půdní vestavbu byl odhadnut (konec 2012) na 4.48m i s pozemkem.
Odhad byl pro ČS nějakou jejich autorizovanou odhadkyní
Jinak, odhaduje se všechno, cokoli, co zvedne cenu se počítá. Já pořád říkám (i když se to ženě nelíbí), že kdybych vzal kýbl růžový barvy a natřel tím tu neopravenou fasádu, tak se cena rázem zvedne o půl milionu. A co myslíte, když přijel odhadkyně, tak říkala, no ta fasáda, to je špatný...
Jéééé děkuju moc, svým způsobem jste mi dal naději, že dům by mohl dosáhnout té naší požadované hodnoty. Na fasádě budeme také tratit, ale ta je v plánu, když výjde hypo jak chceme. Smím se ještě zeptat na koli Vás vyšel odhad od jejich znalce?
Odhad je podle ceníku, bylo to 4900.
Teď na to koukám a v odhadu je:
- popis domu (checklist + text)
- poloha domu
- popis vesnice
- jednotlivé konstrukce v domu (základy, zdivo, podlahy, instalace...)
- výpočet hodnoty pozemku porovnávacím způsobem
- výpočet věcné hodnoty stavby (zastavěné m3) a tam se objebuje z ničehonic cena za m3
- výpočet porovnávací hodnoty (za kolik nabízejí realitky podobné baráky)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.