Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ocenění nemovitost pro hypotéku

Od: natyd odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

chci se optat jak postupuje odhadce, který oceňuje zastavenou nemovitost z důvodu hypotéky.? Co všechno odhadce posuzuje? Jedná se mi o to, že máme starý rd z roku 1929. Jeho spodní patro je de facto z rekonstuované a máme v plánu dělat půdní vestavbu. Co se týče příjmu a výdajů jse vše a stačí nám bohatě na částku, kterou by jsme potřebovali. Mám ale strach, že dům i po uskutečnění celkové rekonstrukce nebude mít takovou cenu, aby nám poskytli požadovaný úvěr..

Proto mě zajímá na co odhadce kouká, co posuzuje...jestli je vůbec možné,aby takový starý dům i po zrealizování půdní vestavby (3ložnice+koupelna+šatna), výměně střechy, po zavedení nového topení (automatický kotel+radiátory), fasády, podlah, oken atd...může dosáhnout hodnoty 1,8mil...když má nyní hodnotu 800 - 900tis.

Ještě dodatek hypo od CS a nabídla nám 85% LTV.

Díky za jakoukoliv odpověď..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

Pokud vim, tak odhadce posuzuje vedle stavu objektu (stari, kdy byla rekonstrukce, materialy pouzite na rekonstrukci, opotrebenost,...) take polohu a okoli domu. S poslednimi vecmi asi toho moc nenadelate. Dale se tam daji posuzivat oddelitelnost vchodu (pocet bytovyvh jednotek), zahrada a dalsi drobnosti.

Dum te hodnoty dosahnout muze. Uz jenom prostym souctm polozek za rekonstrukci.

xpj*
hodnocení

0x

Máme domek ze stejného roku a před rekonstrukcí (rok 2008) byl odhadnut i s pozemkem kolem 2m, z čehož větší polovina byla ten pozemek (tj. dům měl něco kolem těch 800k).

Po kompletní rekonstrukci přízemí (voda, odpady, topení, elektrika, okna, částečné zateplení), nové střeše a přípravě na půdní vestavbu byl odhadnut (konec 2012) na 4.48m i s pozemkem.

Odhad byl pro ČS nějakou jejich autorizovanou odhadkyní :)

Jinak, odhaduje se všechno, cokoli, co zvedne cenu se počítá. Já pořád říkám (i když se to ženě nelíbí), že kdybych vzal kýbl růžový barvy a natřel tím tu neopravenou fasádu, tak se cena rázem zvedne o půl milionu. A co myslíte, když přijel odhadkyně, tak říkala, no ta fasáda, to je špatný... :) :)

natyd
hodnocení

Jéééé děkuju moc:), svým způsobem jste mi dal naději, že dům by mohl dosáhnout té naší požadované hodnoty. Na fasádě budeme také tratit, ale ta je v plánu, když výjde hypo jak chceme. Smím se ještě zeptat na koli Vás vyšel odhad od jejich znalce?

xpj*

Odhad je podle ceníku, bylo to 4900.

Teď na to koukám a v odhadu je:

- popis domu (checklist + text)

- poloha domu

- popis vesnice

- jednotlivé konstrukce v domu (základy, zdivo, podlahy, instalace...)

- výpočet hodnoty pozemku porovnávacím způsobem

- výpočet věcné hodnoty stavby (zastavěné m3) a tam se objebuje z ničehonic cena za m3 :)

- výpočet porovnávací hodnoty (za kolik nabízejí realitky podobné baráky)

natyd
hodnocení

Díky za info...každopádně jsem zvědavá jak to vše dopadne... Ještě jednou díky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]