Dobrý den. Každou zimu bojuji se stejným problémem a už mně to nebaví. Problém se týká kondenzace vodních par na oknech VELUX v podkroví mého domu. Jedná se o byt o 5ti místnostech ve 2. patře mého domu, kdy byt je volně přístupný ze schodiště. Nad schodištěm se nachází rovnou byt, nejsou tedy nikde žádné dveře. Jedná se o kompletní novou půdní nástavbu na starším domě. V zimních měsících se na vnitřku oken sráží vlhkost, která pak stéká nebo odkapává po stěně a na podlahu. Pod každým oknem je samozřejmě radiátor, ale nemohu si dovolit topit celou noc. Dům je zateplený, tudíž ani není důvod. Samozřejmě, když ráno zatopím, tak okna, která jsou promrzlá tečou o to více .. Na topení celý den však nemám prostředky, a jak jsem dříve uvedl, tak dům je zateplen, takže přebytečné teplo bych zase musel někde zbytečně vetrat. Topím klasickým kotlem na uhlí a dřevo. Okna trpí vlhkostí, a když jsou venku mrazy, tak dvojnásob. Větrat se těmito okny v zimě, když je na střeše 20 cm sněhu opravdu nedá! Je mi jasné, že směrem nahoru jde z celého domu vlhkost, která se pak sráží na oknech. Ptám se, jakým způsobem problém vyřešit? Předokládám nějakou centrální odvlhčovací jednotkou, ale neznám bližší informace. Opravdu děkuji za informaci. Zdeněk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.