Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stříška na komín ano či ne?

Od: weka* odpovědí: 7 změna:

jaký máte názor na stříšku na komín?

je to komín od kotle na tuhá paliva...topí se v něm skoro denně...

Komín už je po těch letech zadechtovaný, takže vnitřní impregnace vyřešena :-D

Má to nějaký smysl jí tam mít či ne?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dus
hodnocení

0x

Nebude pršet do komina

pecenkav*
hodnocení

0x

Nema, jenom tim srazis prirozenou stoupavost tepleho koure, srazis si i trochu tah komina a bude ti to vic dehtovat v usti komina.

Pak se taky muze stavat casteji, nez obvykle, ze se kour ochladi v nizsi vysce a spadne k zemi a tim naseres souseda, ktery bude diky tomu mit dvur v mlze a pak te zacne honit po uradech, aby si to uvedl do stavu, odpovidajicimu norme a zaroven i obcanskemu zakonu, coz jsem absolvoval ja a uspesne jsem donutil souseda si nastavit komin o 1,5 m a sundat strisku.

doplněno 16.10.12 12:47:

Dest kominu nevadi, nove jsou vlozkovane a na dne maji kondenzat sveden do odpadu a nebo alespon do misky, ktera se ma vylevat a staremu kominu z cihel tach par kapek, ktere se do kominu trefi, pricemz jich stejne vetsina nedopadne hloubeji, nez 2 m, nijak nevadi, jelikoz se vpiji do cihel, ze kterych se zase pri topeni odpari a v pripade netopicich kominu se pruvanem, ktery je prirozeny v komine vypari take.

hodnocení

0x

Na velkoprůřezový komín ( např. 45x45 cm) stříška význam má a velký! Když jsme tam stříšku neměli, tak v patě komína byl starý pekáč, dost vysoký a stále plný vody. Vylévat tu vodu se zapomínalo a tak pata komína byla mokrá, což mělo negativní vliv na zdraví zdiva i na komínový tah. Po montáži nerezové stříšky je pata komína suchá a komín lépe táhne.

pecenkav*

Pokud si do komina 45 x 45 poslal kamna se 150 mm prumerem kourovodu, tak neni divu, ze to netahlo, tou striskou si v podstate trochu priskrtil komin a tim se to malinko zlepsilo.

figurek*
hodnocení

0x

jestli v komíně topíte už celé roky skoro denně, pak je stříška tak leda skutečně pro parádu. Když už ji tam dáte, tak hlavně dávejte pozor, ať vám nezpomaluje tah. Mezi stříškou a komínem musíte mít o dost větší plochu průřezu, než je plocha ústí komína. Taky dávejte pozor na směr větru.

Ať vám nevznikne nějaká turbulence, kdy vítr sráží kouř zpátky so sopouchu.

hodnocení

0x

Komín mám vyvložkovaný nerez vložkou o průměru 160mm,výška komínu 10m.Ukončen bez stříšky a nevzkniká mi jakýkoli problém při zátopu ani při dešti či sněžení.Těch pár kapek co vnikne do komínu nestojí ani za zmínku.

Když se kouknu na komín a vidím jak dým pěkně stoupa tak myšlenka na zastřešení mi přijde jako jakesi zbrždění spalin.

Jediné co bych asi na komíně uvítal je takový otočný kryt,který se točí dle větru a myslím,že je to jako jakesi turbo,ktere může nápomoci spalin z komína a tím možná zvýšit výkon kotle(je to pouze ale ma domněnka)...;)

formelak
hodnocení

0x
Nám teda do komína dost prší. Teď jsme nechali nově vyvložkovat, ale jak v létě netopíme, napršelo do komina 30 cm vody, zdi přilehlé na komin okamžitě mokré. (Tak jsme to zjistili). Takže stříšku určitě doporučujeme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]