Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tečky na stěně - jak se jich zbavit?

Od: mmichal* odpovědí: 6 změna:

Dobrý odpoledne,

Chystám se na vymalování kuchyně a koupelny...Použiju samozřejmě váleček a primalex, v tom problém není...Ale...Na stěnách jsou v obou místnostích takové jakoby tečky a nevypadá to vůbec hezky...Nechtěl bych to tentokrát jako vždycky jen přetřít a nechat tak, ale zbavit se toho...Nemáte na to nějaký způsob, jak to odstranit aniž by se musela dělat nová fajní?

Zatím jsem dostal od známého jeden tip, oškrábat to jemně špachtlou a pak mýdlovou vodou na hadříku rozetřít, ale nezdá se mi to moc...

Děkuji za každou radu, mějte se

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Z otázky není příliš jasný rozsah ani typ skvrn.Ty se nejčastěji tvoří prosáknutím kovových částeček ze stěny.Setkal jsem se s tím u panelových příček,kde se vynořují konečky armatur.Rez se dá velice špatně odstranit.Nejlépe je povrch odškrábat a na omítku nalepit papírovoiu samolepku.Tu pak zarovnat vrstvičkou finální stěrky-třeba PRIMAFINAL-Po zaschnutí a lehkém přebroušení lze malovat bez problémů.Pokud jsou skvrny větší,nejprve do hloubky zatřít akryl tmelem,po zaschnutí opět dokončit finální stěrkou.

JABRAKA

mmichal*
hodnocení

To Jabraka:

Děkuji za snahu...Psal jsem ale o tečkách, ne o skvrnách...Jejich pokrytí je cca 90% malby, takže tento způsob odpadá...

Určitě ale víte co mám na mysli, není to žádné poškození, ale zeď není krásně hladká ale celá hrbolatá (tečkovitá)...Foto bohužek nemám...

slonbonjohn*

Ty tečky jsou pravděpodobně spíš dirky, že?A ty dirky vznikly po splasknutí vzduchových bublinek v malbě. Omítka pod ní dýchá a nasává vodu, musí se nasytit a malba se pořádně vetřít. Kámoš měl svým způsobem pravdu, zkusil bych to tak.

mmichal*
hodnocení

Jo díky půjde spíše o dírky, já jsem dneska docela popleta..*bzum*

jabraka*

MMichale.

Tož se musíš pořádně vyjádřit.Tak si kup brusnou síťku a celou zeď lehce přebrousni.Ty bubliny a pucíky tím odstraníš a nátěr bude taky lépe držet.Na malování primalex nařeď podle předpisu,nebo jen maličko víc vody,a při malování válečkem veď tahy nejprve zdola nahoru a pak křížem.Tím vtlačíš malbu do podkladu a bublinky se netvoří.

JABR

mmichal*
hodnocení

Jabraka: Díky, říkám, že mám dneska dost :)

Ty bublinky jsou sice směrem dovnistř, ale ten nátěr by tam mohl vtlačit...Díky a mějte se

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]